0 0
Pomazánkový dvojboj

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Bylinková pomazánka
200 g Lučina
1 ks vejce
velká hrst pažitka
velká hrst petrželka
mungo klíčky
sůl
pepř
Ančovičková pomazánka
200 g Lučina
27 g ančovičky slané sardelky
1 ks lahůdková cibulka
dle chuti červená chilli paprička
dle chuti citrónová šťáva
na ozdobu petrželka

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pomazánkový dvojboj

Sardel obecná - ančovička - je asi 10 centimetrová mořská rybka, brázdící vody Atlantiku, Středozemního a Černého moře.

  • 30 min
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

  • Bylinková pomazánka

  • Ančovičková pomazánka

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Vejce uvaříme natvrdo, od doby varu 10 minut. Pak zchladíme studenou vodou a oloupeme. Rozstrouháme do misky, přidáme Lučinu, sůl, pepř, nadrobno posekané bylinky a promícháme. Nakonec vmícháme hrst munga. Mažeme na celozrnné rohlíky a mungem jestě ozdobíme.

2
Hotovo

Z ančoviček slijeme olej a nakrájíme je nadrobno. Na kousky také nakrájíme cibulku i se zelenou částí. Chilli papričku nakrájíme na co nejmenší kousíčky a vše smícháme s Lučinou. Dochutíme pár kapkami citrónové šťávy. Mažeme na celozrnné rohlíky a ozdobíme chilli papričkou a petrželkou.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Svíčková na smetaně
další
Sypaný vrstvený dort
předchozí
Svíčková na smetaně
další
Sypaný vrstvený dort

Přidejte svůj komentář