0 0
Pomazánkový dvojboj

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Bylinková pomazánka
200 g Lučina
1 ks vejce
velká hrst pažitka
velká hrst petrželka
mungo klíčky
sůl
pepř
Ančovičková pomazánka
200 g Lučina
27 g ančovičky slané sardelky
1 ks lahůdková cibulka
dle chuti červená chilli paprička
dle chuti citrónová šťáva
na ozdobu petrželka

Pomazánkový dvojboj

Sardel obecná - ančovička - je asi 10 centimetrová mořská rybka, brázdící vody Atlantiku, Středozemního a Černého moře.

  • 30 min
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

  • Bylinková pomazánka

  • Ančovičková pomazánka

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Vejce uvaříme natvrdo, od doby varu 10 minut. Pak zchladíme studenou vodou a oloupeme. Rozstrouháme do misky, přidáme Lučinu, sůl, pepř, nadrobno posekané bylinky a promícháme. Nakonec vmícháme hrst munga. Mažeme na celozrnné rohlíky a mungem jestě ozdobíme.

2
Hotovo

Z ančoviček slijeme olej a nakrájíme je nadrobno. Na kousky také nakrájíme cibulku i se zelenou částí. Chilli papričku nakrájíme na co nejmenší kousíčky a vše smícháme s Lučinou. Dochutíme pár kapkami citrónové šťávy. Mažeme na celozrnné rohlíky a ozdobíme chilli papričkou a petrželkou.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Svíčková na smetaně
další
Sypaný vrstvený dort

Přidejte svůj komentář