0 0
Bochánky s bílou čokoládou a ovocem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
180 g hladká mouka
150 g špaldová mouka celozrnná
100 g měkký tvaroh
85 g šlehačka 33%
70 g med
60 g bílá čokoláda
55 g cukr krupice
50 g máslo
10 g prášek do pečiva
1 vejce
špetka sůl
K dokončení
200 g broskev
50 g černý rybíz
na potření šlehačka

Bochánky s bílou čokoládou a ovocem

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla
  • 40 min
  • Porcí: 8
  • Středně náročné

Ingredience

  • K dokončení

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Ingredience vyndáme z lednice hodinu před přípravou. Zároveň si připravíme "ganáž" z čokolády, smetany a másla. Čokoládu rozlámanou na kousky ohřejeme v mikrovlnce nebo vodní lázni. Smetanu také zahřejeme a nalijeme na čokoládu. Přidáme povolené máslo a vše smícháme a necháme zchladnout.

2
Hotovo

Rybíz opláchneme a broskve spaříme vroucí vodou a oloupeme. Zbavíme pecek a nakrájíme na kostky.

3
Hotovo

Do misky přesejeme mouky s práškem do pečiva. Přidáme cukr a špetku soli a promísíme. Přilijeme ganáž, vklepneme vejce a přidáme tvaroh a tekutý med. Zaděláme těsto, do kterého zamícháme připravené ovoce.

4
Hotovo

Plech vyložíme pečící papírem a na něj utvoříme malou naběračkou 9 bochánků. Navlhčenými prsty uhladíme povrch a potřeme mašlovačkou šlehačkou.

5
Hotovo

Vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C/horkovzduch a pečeme cca 25 minut dozlatova.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Tvarohové večky
předchozí
Tvarohové večky

Přidejte svůj komentář