Ingredience
- 180 g hladká mouka
- 150 g špaldová mouka celozrnná
- 100 g měkký tvaroh
- 85 g šlehačka 33%
- 70 g med
- 60 g bílá čokoláda
- 55 g cukr krupice
- 50 g máslo
- 10 g prášek do pečiva
- 1 vejce
- špetka sůl
K dokončení
- 200 g broskev
- 50 g černý rybíz
- na potření šlehačka
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Ingredience vyndáme z lednice hodinu před přípravou. Zároveň si připravíme "ganáž" z čokolády, smetany a másla. Čokoládu rozlámanou na kousky ohřejeme v mikrovlnce nebo vodní lázni. Smetanu také zahřejeme a nalijeme na čokoládu. Přidáme povolené máslo a vše smícháme a necháme zchladnout. |
2 Hotovo | Rybíz opláchneme a broskve spaříme vroucí vodou a oloupeme. Zbavíme pecek a nakrájíme na kostky. |
3 Hotovo | Do misky přesejeme mouky s práškem do pečiva. Přidáme cukr a špetku soli a promísíme. Přilijeme ganáž, vklepneme vejce a přidáme tvaroh a tekutý med. Zaděláme těsto, do kterého zamícháme připravené ovoce. |
4 Hotovo | Plech vyložíme pečící papírem a na něj utvoříme malou naběračkou 9 bochánků. Navlhčenými prsty uhladíme povrch a potřeme mašlovačkou šlehačkou. |
5 Hotovo | Vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C/horkovzduch a pečeme cca 25 minut dozlatova. |