0 0
Pohanková pomazánka „tataráček“

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
300 g pohanka v suchém stavu
cca 200 g kečup
cca 40 g plnotučná hořčice
2 lžíce olivový olej
2 kyselá okurka
2 stroužky česnek
1 cibule
1 lahůdková cibulka
sladká paprika
worchester
chilli vločky
čerstvě mletý pepř
sůl

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pohanková pomazánka „tataráček“

Trendy:
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské

Pohanka je skvělá zahřívací potravina pro chladné dny. Díky rutinu zpevňuje cévy,
a také regeneruje játra.

  • 40 min
  • Porcí: 6
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Pohanku propláchneme vlažnou vodou a uvaříme doměkka, cca 25 minut. Po dovaření jí necháme v horké vodě ještě asi 15 minut odstát. Pak slijeme. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a přidáme k uvařené pohance. Přidáme i prolisovaný česnek, jemně nastrouhané okurky, zakápneme olejem a dochutíme kečupem, hořčicí a kořením. Důkladně promísíme a necháme vychladnout. Lahůdkovou cibulku nakrájíme na kousky a použijeme na zdobení.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Makový koláč s jablky
další
Pomazánka s uzeným lososem
předchozí
Makový koláč s jablky
další
Pomazánka s uzeným lososem

2 komentářů Schovat komentáře

Děkuji paní Miriam za recept. Tataráček je výborný. Já jsem nahradila plnotučnou hořčici dijonskou a přisypala jsem trochu mletého kmínu. Jako obměnu receptu jsem do tataráčku nastrouhala sýr Goudu, směs zabalila do tortilly a krátce ohřála v mikrovlnce.

Přidejte svůj komentář