• Snědeno.cz
  • Oběd
  • Fazolky v koprové omáčce s pečenými brambory a ztraceným vejcem
0 0
Fazolky v koprové omáčce s pečenými brambory a ztraceným vejcem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Brambory
300 g malé brambůrky
olivový olej
kmín
sůl
Fazolky v omáčce
300 g zelené fazolky
100 g šlehačka
25 g máslo
2 lžíce špaldová mouka
sůl
cukr
citrónová šťáva
čerstvý kopr
Vejce
2 vejce
1 lžička ocet
sůl

Fazolky v koprové omáčce s pečenými brambory a ztraceným vejcem

Trendy:
  • Vegetariánské

Kopr prospívá našemu trávení.

  • 40 min
  • Porcí: 2
  • Snadné

Ingredience

  • Brambory

  • Fazolky v omáčce

  • Vejce

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Brambůrky omyjeme kartáčkem, větší přepůlíme a vyskládáme je na pečící papír. Pokapeme olivovým olejem, osolíme a okmínujeme. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C a pečeme cca 30 minut.

2
Hotovo

Fazolky očistíme, nakrájíme na špalíčky a vhodíme do vroucí osolené vody. Vaříme 5 minut a slijeme. V kastrolku rozehřejeme máslo a zasypeme moukou. Upražíme světlou voňavou jíšku. Rozředíme jí troškou horké vody a metličkou rozmícháme, aby se neutvořily žmolky. Povaříme, až vznikne poměrně hustá omáčka. Pak vlijeme smetanu a dvě minutky povaříme. Osolíme, ochutíme cukrem a citrónem, minutku necháme přejít varem a přidáme posekaný kopr a uvařené fazolky.

3
Hotovo

V jiném kastrolku přivedeme k mírnému varu osolenou a okyselenou vodu. Vejce rozklepneme do dvou mističek. Uprostřed vroucí vody vytvoříme lžící vír a jedno vejce do něj opatrně vyklopíme. Když bílek zbělá, odstrčíme vejce ke straně a rozčeříme vodu na straně druhé. Vyklopíme sem i vejce druhé a povaříme je 2 minuty.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Bedlové škvarky
další
Pohanková pomazánka „tataráček“
předchozí
Bedlové škvarky
další
Pohanková pomazánka „tataráček“

Přidejte svůj komentář