0 0
Bedlové škvarky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Bedlové škvarky

    Postup přípravy

    Co budeme potřebovat:

    • několik zdravých plodnic bedly
    • olej
    • kmín, sůl
    • sojová omáčka

    Postup:

    Bedly očistíme, odkrájíme nožičky a plodnice rozkrájíme na kousky cca 1 cm. Troubu předehřejeme na 180 st. C. Plech vylijeme trochou oleje, posypeme kmínem a dáme předehřát. Na rozpálený olej vysypeme bedly a posolíme. Opékáme do zezlátnutí a občasného promíchávání obracečkou. Když už jsem kousky opečené, poprášíme je sojovou omáčkou z rozprašovače a ještě minutku necháme v troubě.

    Hotové škvarky používáme dle libosti. Já jimi posypala zeleninový salát.

    bedlove skvarky-salat

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Červená neloupaná čočka se ztraceným vejcem
    další
    Těstoviny s čerstvými rajčaty

    Přidejte svůj komentář