0 0
Kefírovka

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

500 ml kefír
320 g špaldová mouka celozrnná hladká
120 g třtinový cukr
100 ml olej
40 g kakao
2 vejce
2 lžičky jedlá soda
špetka sůl
A ještě
200 g meruňková marmeláda
100 g hořká čokoláda
1 lžička kokosový olej nebo máslo
strouhaný kokos
na formu máslo a hrubá mouka

Kefírovka

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

Kokos obsahuje spoustu vitamínů, minerálních látek
a také tuku.

  • 40 min
  • Snadné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Aspoň půl hodiny předem vyndáme z lednice kefír a vejce a necháme je odstát při pokojové teplotě. V misce smícháme všechny sypké ingredience. Ve druhé zase všechny tekuté. Ty důkladně promícháme metličkou. Potom obojí promísíme dohromady už jen stěrkou a nezbytně nutnou dobu.

2
Hotovo

Zapékací misku vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Těsto do misky nalijeme a stěrkou roztáhneme ke stranám. Uprostřed vytvoříme prohlubeň (těsto se pečením uprostřed vzdouvá). Vložíme do trouby vyhřáté na 170 st. C a pečeme cca 30 minut. Po této době zapíchneme doprostřed moučníku suchou špejli. Vytáhneme-li jí suchou, je hotovo.

3
Hotovo

Kefírovku vytáhneme z trouby a necháme zchladnout. Pak jí bohatě potřeme marmeládou. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s trochou kokosového tuku nebo másla a polijeme jí moučník. Dlouhým nožem čokoládu roztáhneme po povrchu a posypeme kokosem. Krájíme po zatuhnutí čokolády.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Pohanková pomazánka „tataráček“
další
Kotlety na hříbkách s bramborovým knedlíkem
předchozí
Pohanková pomazánka „tataráček“
další
Kotlety na hříbkách s bramborovým knedlíkem

Přidejte svůj komentář