0 0
Květákové pusinky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Květákové pusinky

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Jak květák ke svému názvu přišel? Pravděpodobně díky svému zdužnatělému květenství. No, a kdo v něm kytku nevidí, nechť mu říká klidně karfiól :P

  • 45 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Květák omyjeme a důkladně osušíme. Rozebereme na růžičky a postupně rozsekáme v sekáčku na hrubší kousky nebo nastrouháme na hrubém struhadle. Přendáme do misky, zasypeme moukou, droždím, okořeníme, přidáme strouhaný sýr, čerstvý sýr, posekanou pažitku, vejce a dle chuti osolíme. Důkladně promísíme.

2
Hotovo

Plech vyložíme pečícím papírem. Z těsta utvoříme 14 hromádek, ideálně zmrzlinovou naběračkou, která utvoří krásné kopečky. Nebo pomocí dvou lžic. Na povrch každé hromádky kápneme kapku oleje. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C a pečeme dozlatova, cca 30 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Quiche Lorraine – lotrinský slaný koláč
další
Krůtí plátek s fazolkami a rajčaty
předchozí
Quiche Lorraine – lotrinský slaný koláč
další
Krůtí plátek s fazolkami a rajčaty

Přidejte svůj komentář