0 0
Medové bonbony s burizony a vlašskými ořechy

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

100 g med
60 g vlašské ořechy
30 g burizony
špetička sůl

Medové bonbony s burizony a vlašskými ořechy

Trendy:
  • Recepty pro děti
  • Snadné a rychlé recepty

Ořešák je majestátní strom, který se na našem území pěstoval už v době bronzové. Plody samotné přispívají
k dlouhověkosti.

  • 20 min
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Ořechy nasekáme nadrobno a lehce je opražíme na suché pánvi se špetičkou soli. Přidáme burizony a med a necháme krátce zpěnit. Ustřihneme si větší kus pečícího papíru (asi jako na 2 plechy) a přeložíme ho napůl. Na jednu půlku (blíž ke středu) vyklopíme medovou směs, překlopíme druhou půlkou papíru a uválíme válečkem.

2
Hotovo

Papír zase odklopíme a medovou placku nakrájíme rádýlkem na kostičky. Necháme zchladnout a nabídneme. Pokud něco zbyde, uchováme v jedné vrstvě v naprostém suchu :)

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Mangová polévka s karamelizovanými mandlemi
další
Krůtí Piccata Milanese
předchozí
Mangová polévka s karamelizovanými mandlemi
další
Krůtí Piccata Milanese

Přidejte svůj komentář