0 0
Krůtí Piccata Milanese

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Maso
50 g parmazán
50 g pecorino
8 ks krůtí medailonky
2 vejce
2 lžíce strouhanka
čerstvě mletý pepř
olivový olej
1 lžička petržel
Příloha
400 g těstoviny podle chuti
200 g cherry rajčátka na osminky
40g parmazán
3 plátky parmská šunka
3 stroužek česneku
1 dl kuřecí vývar
1 dl bílé víno
hrst bazalka
špetka čerstvě mletý pepř

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Krůtí Piccata Milanese

Trendy:
  • Masožrout
  • Snadné a rychlé recepty
  • Top recepty

Pecorino je italský sýr vyráběný z ovčího mléka. Jeho přívlastek napoví, v jaké části Itálie se ovečky pásly :)

  • 40 min
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

  • Maso

  • Příloha

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Maso - příprava

Pecorino a parmazán nastrouháme najemno a dáme každý do jedné misky. Přidáme po jednom vejci, lžíci strouhanky a pěkně promícháme.

2
Hotovo

Maso

Čtyři medailonky obalíme v těstíčku z parmazánu a druhou v pecorinu. Osmažíme na oleji dozlatova.

3
Hotovo

Těstoviny - příprava

Medailonky necháme chvíli ležet v sýrové směsi a začneme s přípravou těstovin. Česnek nakrájíme nadrobno, rajčátka na osminky, bazalku nahrubo, parmskou šunku na malé kousky (cca 1 cm). Parmazán nastrouháme na jemném struhadle.

4
Hotovo

Těstoviny

Do osolené vroucí vody dáme vařit těstoviny. Ve stejnou chvíli na olivovém oleji zpěníme česnek, přidáme rajčátka, parmskou šunku a zalijeme vínem. Za cca minutu (nebo až se víno vyvaří) přidáme vývar, čerstvě mletý pepř a nasekanou čerstvou bazalku. Vaříme tak dlouho, dokud nebudou těstoviny al dente (na skus).

5
Hotovo

Těstoviny - dokončení

Směs k těstovinám by měla být lehce tekutá, pokud se vám vyvařila voda z vývaru, přidáme vodu z těstovin, promícháme a pánev sundáme z plotny. Slijeme těstoviny, hodíme je rovnou do pánve a dobře promícháme. Následně přidáme nastrouhaný parmazán a opět dobře promícháme. Teplo z těstovin způsobí, že parmazán lehce povolí a pomůže omáčce dokonale obalit těstoviny.

Michael

Bez jídla bych pošel během pár hodin. Na druhou stranu rád sportuji a jsem v jídle dost vybíravý, aneb jak říkává babička, rozežraný. Maso vždy opracovávám jako chirurg a sladké schovávám i u postele. Navíc tvořím weby a při tvorbě tohoto dílka se mi pěkně sbíhají sliny, říkám připravujíc fajitas 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Medové bonbony s burizony a vlašskými ořechy
další
Jogurtové lívance s borůvkami
předchozí
Medové bonbony s burizony a vlašskými ořechy
další
Jogurtové lívance s borůvkami

Přidejte svůj komentář