0 0
Rozlítané paprikové lusky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Masové koule
750 g mleté vepřové maso
50 ml voda
3 lžíce jemné vločky
3 stroužky česnek
1 cibule
1 vejce
tymián
oregano
sůl
pepř
A ještě
4 červená paprika tenkostěnná
600 ml rajčatová passata
150 g libová slanina
100 ml BBQ omáčka
50 ml bílé víno
1 cibule
1 lžíce cukr krupice
chilli paprička
sůl

Rozlítané paprikové lusky

Trendy:
  • Masožrout

Pokud si maso umeleme sami, do mlýnku přidáme i cibuli
a česnek.

  • 60 min
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

  • Masové koule

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Mleté maso smícháme s trochou vody, ovesnými vločkami, vejcem, drobně posekanou cibulí a prolisovaným česnekem. Osolíme, opepříme a okořeníme tymiánem a oregánem. Masovou směs důkladně propracujeme a následně z ní utvoříme 12 koulí.

2
Hotovo

V kastrolu rozehřejeme olej a orestujeme na něm na kostičky nakrájenou slaninu. Pak přidáme koule a ze všech stran opečeme dozlatova. Potom je vařečkou nahrneme k jedné straně a na uvolněné ploše zarestujeme cibuli poprášenou trochou cukru. Občas promícháme. Když je cibule zlatavá, zalijeme jí vínem, promícháme s koulemi a přiklopíme pokličkou. Necháme vydusit.

3
Hotovo

Papriky omyjeme, odstraníme semínka a rozkrájíme je na proužky. Přisypeme do kastrolu, zalijeme rajčatovou passatou a bbq omáčkou, přidáme chilli papričku v množství dle chuti a dusíme cca půl hodiny. Dle chuti dosolíme.

4
Hotovo

Podáváme s pečenými brambory nebo vařenou rýží.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Lišky s vejci
další
Mechová bublanina
předchozí
Lišky s vejci
další
Mechová bublanina

Přidejte svůj komentář