0 0
Batátový krém s černou čočkou a medvědím česnekem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

3 stroužky česnek
2 ks zeleninový bio bujón
1 ks batáta
1 ks cibule
1 dl kokosové mléko
1 šálek čočka Beluga
několik listů medvědí česnek
špetka nastrouhaného muškátový oříšek

Batátový krém s černou čočkou a medvědím česnekem

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Do plavek s chutí
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Batáty se dostaly do Evropy mnohem dřív než brambory. Ty je ale, co se spotřeby týká, totálně převálcovaly.

  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Čočku několikrát propláchneme a zalijeme dostatečným množstvím vody. Uvaříme doměkka, asi 20-25 minut.

2
Hotovo

Z batáty ukrojíme 4 slabé plátky na ozdobení. Zbytek oloupeme a nakrájíme na kostičky.

3
Hotovo

Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. V kastrolu rozpálíme olej a na něm nejdříve orestujeme dorůžova cibuli s česnekem a pak přisypeme nakrájený batát. Minutku společeně restujeme a potom zalijeme vroucí vodou. Přidáme bujónové kostky, muškátový oříšek a povaříme asi 15 minut.

4
Hotovo

Polévku rozmixujeme ponorným mixérem a zjemníme kokosovým mlékem. Jen minutku ještě povaříme. Na pánvičce na trošičce oleje osmažíme batátové chipsy z obou stran dozlatova. Na talířích ozdobíme čočkou, chipsem a medvědím česnekem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Krutony do polévky z tofu
další
Bezlepková brokolicová pizza s italskou oblohou

Přidejte svůj komentář