1 0
Hovězí na česneku s bramborovým knedlíkem a špenátem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Maso
750 g hovězí maso z krku
50 g špek
6 stroužků česnek
2 ks cibule
1 ks hovězí bio bujón
1/3 lžíce hladká mouka
sůl
čerstvě mletý pepř
olej
Špenát
1 ks mražený špenát
1 stroužek česnek
1 ks vejce
sůl
mletý pepř
olej
Příloha

Hovězí na česneku s bramborovým knedlíkem a špenátem

Trendy:
  • Maminčiny recepty
  • Masožrout
  • Top recepty

Jeden z nejoblíbenějších receptů naší staré rodinné kuchařky.

  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

  • Maso

  • Špenát

  • Příloha

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Do většího kastrolu dáme na drobné kostičky rozkrájený špek a rozškvaříme. Přidáme posekanou cibuli a dva stroužky česneku. Orestujeme dorůžova. Maso rozkrájíme na plátky, naklepeme paličkou, posolíme, opepříme, potřeme rozdrceným česnekem a vložíme do kastrolu na připravenou cibuli. Osmahneme z obou stran, až se vypaří šťáva, kterou maso pustilo. Podlijeme trochou horké vody, přiklopíme pokličkou a dusíme. Stále kastrol hlídáme, protože se voda rychle vydusí. Přilévání vody a vydušení stále opakujeme, až je maso měkké. Trvá to určitě přes hodinu. Když už je maso dostatečně měkké, dáme do skleničky hladkou mouku, rozmícháme ve vlažné vodě a přilijeme k masu. Přidáme ještě bujónovou kostku a necháme povařit do zahuštění. Dodáme zbytek rozdrcených česneků. Už jen chvilku povaříme a je hotovo.

2
Hotovo

V mezičase si v jiném kastrolu uvaříme brambory a připravíme bramborové knedlíky.

3
Hotovo

Také uvaříme špenát. Do kastrolu nalijeme trošku oleje, přisypeme pokrájenou cibuli, necháme zesklovatět a přisypeme kostičky mraženého špenátu. Posolíme, opepříme, přikryjeme pokličkou a necháme rozpustit. Když je špenát rozpuštěný a povařený, rozklepneme do něj vejce, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a ještě chvilku povaříme, aby vejce ztuhlo.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Chlebíčková veka
další
Tříbarevné gomasio

Přidejte svůj komentář