0 0
Mrkvové muffiny se sladkým krémem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Mrkvové muffiny se sladkým krémem

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla
  • 40 min
  • Porcí: 18
  • Snadné

Ingredience

  • Krém

  • Na ozdobu

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Troubu předehřejeme na 160 stupňů. Nastrouháme mrkev - polovinu najemno a polovinu nahrubo. V mixéru vyšleháme vejce s cukrem a vanilkou do jemné emulze. Přimícháme olej, citrónovou šťávu a pak i mrkev. Pokud jste dosud využili služeb kuchyňského robotu, v této chvíli si vezměte už jen stěrku. Mouku smísíme s práškem do pečiva, skořicí, solí a špetkou muškátového oříšku. Ořechy posekáme v sekáčku ne příliš najemno. Nasypeme spolu se sypkou směsí do směsi tekuté a stěrkou promísíme.

2
Hotovo

Muffinové formy naplníme směsí cca 1 cm pod okraj. Pokud používáte kovovou formu, vymažte ji máslem a vysypeme polohrubou moukou nebo vyložíme papírovým košíčkem. Pokud máte silikonové formičky, není třeba vymazávat. Pečeme zhruba 20 minut.

3
Hotovo

Poleva

Mascarpone, zakysanou smetanu, moučkový cukr a citrónovou šťávu krátce prošleháme v hladký krém. Vychladlé muffiny ozdobíme krémem, ovocem a posekanými ořechy.

4
Hotovo

Muffiny vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Nazdobíme krémem, ještě trochou nastrouhané mrkve a vlašským jádrem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Pikantní karotko-čočkový krém s kokosovým mlékem
předchozí
Pikantní karotko-čočkový krém s kokosovým mlékem

Přidejte svůj komentář