0 0
Houbový prášek

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

bedly
lesní houby

Houbový prášek

Houbový prášek uchováme ve sklenici s dobrým uzávěrem.

  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Lesní houby očistíme, odstraníme plodnice nezdravé a červivé. Ty hezké nakrájíme na plátky silné cca 3 mm a usušíme v sušičce na potraviny nebo v horkovzdušné troubě na 45 st. C. Pokud sušíme bedly, odstraníme nožičky a klobouky jen natrháme na 4 díly. Správně usušené houby poznáme tak, že se lámou. Rozdrtíme je v elektrickém sekáčku na prášek. Uchováme ve skleněné nádobě se vzduchotěsným uzávěrem. Používáme jako koření do jídla.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Hříbková omáčka s uzeným tempehem
další
Houbový quiche
předchozí
Hříbková omáčka s uzeným tempehem
další
Houbový quiche

Přidejte svůj komentář