0 0
Pečená kachní stehna

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Kachní stehna
6 kachní stehna
1 cibule
1 lžička olej
1 lžička hladká mouka
kmín
sůl
Červené zelí
1 sterilované červené zelí
1 malá cibule
dle chuti cukr krupice
dle chuti sůl
olej
Kysané zelí
1 kysané zelí
1 malá cibule
dle chuti cukr krupice
dle chuti sůl
olej
Karlovarský knedlík
6 rohlík
3 vejce
50 g máslo
180 ml mléko
70 g hrubá mouka
2 hrsti hladkolistá petrželka
muškátový květ
špetka sůl

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pečená kachní stehna

Trendy:
  • Masožrout

Kachna je všežravá. Ráda se pase, pojídá vodní rostliny, semena, ovoce, hmyz, ale třeba
i ryby a mnohé další.

  • 370 min
  • Porcí: 6
  • Středně náročné

Ingredience

  • Kachní stehna

  • Červené zelí

  • Kysané zelí

  • Karlovarský knedlík

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Cibuli nakrájíme nadrobno a nasypeme do většího pekáčku vytřeného olejeme. Stehna očistíme od případného peří, opláchneme, osušíme, z obou stran osolíme, pokmínujeme a poskládáme do pekáčku. Nejdřív kůží dolů. Přiklopíme pokličkou nebo alobalem a vložíme do trouby vyhřáté na 120 st. C a pečeme 3 hodiny. Potom stehna obrátíme, znovu přiklopíme a pečeme další 2 hodiny. Za tu dobu stehna pustí spoustu tuku. Asi hodinu před podáváním stehna přendáme "nasucho" do jiného pekáčku, teplotu zvýšíme na 160 st. C a už bez zakrytí opečeme dozlatova. Část tuku slijeme do malého kastrolku, zahřejeme a zahustíme troškou mouky. Chvilku smažíme a doředíme případným výpekem, který ještě pustí stehna.

2
Hotovo

V mezičase si připravíme ostatní. Rohlíky nakrájíme na kostičky, jsou-li moc měkké, necháme chvilku okorat na pánvi nebo v troubě. Žloutky smícháme s rozpuštěným máslem, kořením, solí a vlažným mlékem. Rohlíky posypeme hrubou moukou a posekanou petrželkou a přelijeme tekutou směsí. Promísíme. Bílky se špetičkou soli ušleháme do polotuha a smícháme s rohlíky. Směs rozdělíme na 3 části. Každou naneseme na kus fresh fólie a zabalíme, vytvarujeme váleček a konce zavážeme bílou nití jako bonbon. Vložíme do vroucí vody a vaříme 18 minut. Uvařené knedlíky necháme chvíli vydýchat, rozbalíme a bílou nití nakrájíme na plátky.

3
Hotovo

Připravíme také zelí. Každé ve svém kastrolu. Na dno kápneme trochu oleje a přisypeme posekanou cibuli. Necháme zpěnit. Ze zelí slijeme nálev, raději si ho uschováme ve skleničce na případné dochucení. Kysané ochutnáme a pokud bude hodně kyselé, radši propláchneme čistou vodou (ovšem někdo hodně kyselé rád :D). Zelí vyklopíme na orestovanou cibuli, přiklopíme pokličkami a udusíme doměkka. Dochutíme solí a cukrem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Meruňkové kuličky plněné kešu marinovanými v portském víně
další
Kefírová bábovka
předchozí
Meruňkové kuličky plněné kešu marinovanými v portském víně
další
Kefírová bábovka

Přidejte svůj komentář