0 0
Meruňkové kuličky plněné kešu marinovanými v portském víně

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
300 g sušené meruňky nesířené
cca 20 g strouhaný kokos
2 lžíce citrónová šťáva
2 lžíce portské víno
špetička sůl
Náplň
100 ml portské víno
30 ks kešu natural
Na obalení
strouhaný kokos

Meruňkové kuličky plněné kešu marinovanými v portském víně

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Moučníky a sladká jídla

Sušené meruňky jsou zásobárnou železa
a betakarotenu.

  • 80 min
  • Porcí: 30
  • Snadné

Ingredience

  • Náplň

  • Na obalení

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Nejdříve si namočíme kešu do portského vína a necháme aspoň hodinu marinovat. Pak v mixéru umixujeme meruňky se špetičkou soli, citrónovou šťávou a portským vínem a zahustíme dle potřeby strouhaným kokosem.

2
Hotovo

Marinované kešu zcedíme a na chvíli poklademe na ubrousek, aby se trošku osušily. Z těsta odebíráme kousky, rozmáčkneme na placičky, naplníme kešu oříškem a zabalíme. Obalíme v kokosu.

Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky Revue.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Zázvorky z pohankové mouky
další
Pečená kachní stehna
předchozí
Zázvorky z pohankové mouky
další
Pečená kachní stehna

Přidejte svůj komentář