Ingredience
Korpus
- 200 g polohrubá mouka
- 125 g máslo
- 30 g moučkový cukr
- 6 g prášek do pečiva
- 1 vejce
- špetka sůl
Náplň
- 500 g měkký tvaroh
- 180 g šlehačka
- 80 g moučkový cukr
- 1 vanilkový pudink
- 1 lžíce citrónová šťáva
- 1 vejce
A ještě
- meruňková marmeláda
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Smícháme povolené máslo s cukrem, solí, moukou, práškem do pečiva a vejcem, ideálně v kuchyňském robotu s metlou "K". Vznikne nám kompaktní měkké těsto, které namačkáme do formy vyložené pečícím papírem anebo vymazané máslem. Boky vytáhneme cca 2 cm do výšky. |
2 Hotovo | Důkladně promícháme tvarohy se šlehačkou, cukrem a vanilkovým pudinkem. Dle chuti doladíme citrónovou šťávou a nakonec promísíme s vejcem. |
3 Hotovo | Povrch těsta pomažeme vydatně meruňkovou marmeládou, včetně okrajů a tvarohovou směs na těsto nalijeme. Vložíme do trouby vyhřáté na 170 st. C a pečeme cca 55 minut, až začne povrch zlátnout. Krájíme po zchladnutí. |