3 1
Spaghetti carbonara

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

300g špagety tvrdá pšenice
100g slanina nejlépe panceta
50g parmazán
6 žloutek
3 stroužek česneku
sůl, pepř
olivový olej

Spaghetti carbonara

Trendy:
  • Snadné a rychlé recepty
  • Top recepty

Pokud chcete dosáhnout římské dokonalosti, použijte Pecorino Romano a Pancettu.

  • 20 min
  • Porcí: 2
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Slaninu a česnek nakrájíme na menší kostičky. Špagety dáme vařit do dobře osolené vody a slaninu osmažíme na trošce olivového oleje ve vyšší pánvi. Jakmile začne slanina zlátnout, přidáme česnek a dáme si pozor, aby neztmavl a nebyl hořký. Mezitím si do misky rozklepneme žloutky, lehce osolíme, opepříme, zasypeme dvěma třetinami parmezánu, přidáme lžíci vody z těstovin a rozšleháme.

2
Hotovo

Až i česnek lehce zezlátne, sundáme z ohně. Jakmile jsou špagety na skus, slijeme je, hodíme do pánve k česneku a slanině a promícháme. Následně zalijeme rozšlehanými žloutky z misky a dobře promícháme. Pánev v této chvíli nesmí být již příliš horká, žloutky se zátahnou jen z tepla těstovin a měly by zůstat lehce krémové.

3
Hotovo

Podáváme do hlubšího talíře a posypeme zbytkem parmezánu.

Filip

Jsem ajťák a mnoho mých kolegů bere jídlo jen jako energii a potravu nutnou k přežití. Já si oběd bez pohody, klidu a prožitku nedokážu ani představit. Jídlo a gastronomie jsou pro mně životní styl. Rád si vychutnávám a objevuji nové kombinace. Nejvíce v kramflecích se citím v italské kuchyni.

předchozí
Palačinky
další
Kopřivové lívance s dipem z mědvědího česneku

Přidejte svůj komentář