0 0
Zadělávané kedlubny s mrkví a brambory

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
300 g kedlubna
300 ml zeleninový vývar
250 g brambory
100 g mrkev
40 g máslo
25 g hladká mouka
3 stroužky česnek
2 lžíce sojová omáčka
1 cibule cibule malá
1 bobkový list
pórek zelená část
1 lžička sladká paprika
drcený kmín
olej
sůl
zakysaná smetana

Zadělávané kedlubny s mrkví a brambory

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské

Připraveno v nepřilnavém kastrolu.

  • 40 min
  • Porcí: 2
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Použijeme-li nepřilnavý kastrol, připravíme pokrm přímo v něm najednou. Budeme-li používat jiné nádobí, připravíme jíšku zvlášť a vmícháme až do podušené zeleniny.

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Veškerou zeleninu oloupeme, kedlubnu nakrájíme na hranolky, mrkev na kolečka, brambory na kostky, cibuli na kostičky a česnek prolisujeme. Připravíme si zeleninový vývar anebo svaříme 1 kostičku zeleninového bio bujónu ve 3dl vody,

2
Hotovo

V nepřilnavém kastrolu rozehřejeme máslo a vhodíme do něj posekanou cibuli. Necháme zesklovatět a rozvonět. Přidáme česnek a po chvilce mouku a papriku. Usmažíme světle zlatou jíšku. Rozředíme vlažným vývarem a rozmícháme. Přidáme nakrájenou zeleninu, okořeníme kmínem a bobkovým listem a za častého míchání podusíme cca 20 minut. Potom přidáme pokrájený pórek a dochutíme sojovou omáčkou a případně trochou soli. Ještě 2 minutky povaříme.

3
Hotovo

Na talířích doplníme lžící zakysané smetany.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Čočka s celerovými škvarečky
předchozí
Čočka s celerovými škvarečky

Přidejte svůj komentář