0 0
Risotto s brokolicí

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
800 g osolený horký zeleninový vývar nebo 1,5 bio zeleninovýho bujónu svařené s vodou
200 g rýže Arborio
150 ml bílé víno
250 g košťál + 4 růžičky brokolice
30 g Grana padano sýr
30 g máslo
3 stroužky česnek
1 cibule
olivový olej

Risotto s brokolicí

Trendy:
  • Vegetariánské

Brokolice je velmi zdravá zelenina. A to nejen její růžičky, ale i listy a košťál. Ten chutná podobně jako kedlubna.

  • 50 min
  • Porcí: 2
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Cibuli posekáme nadrobno, česnek prolisujeme, košťál brokolice oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Růžičky rozebereme na malé kousky. Připravíme si vývar a sýr nastrouháme na jemném struhadle.

2
Hotovo

Při střední teplotě ve vyšší pánvi rozehřejeme trochu oleje. Orestujeme na něm cibuli, ale jen dosklovata. Přihodíme česnek a ještě minutku opékáme. Přisypeme suchou rýži a chvíli opékáme. Zalijeme vínem, promícháme a necháme vydusit. Přilijeme třetinu vývaru, přiklopíme a dusíme. Po chvilce, kdy se tekutina vsákne, přilijeme další část vývaru. Přihodíme pokrájený košťál, přiklopíme a zase vydusíme. Přilijeme zbytek vývaru, promícháme a přiklopíme. Asi po 5 minutách přihodíme brokolicové růžičky, máslo a nastrouhaný sýr. Zamícháme, přiklopíme a ještě asi 5 minut dusíme. V této fázi by měla být rýže připravena tak akorát na skus.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Salát s krůtím masem
další
Jablečno mrkvový chlebíček
předchozí
Salát s krůtím masem
další
Jablečno mrkvový chlebíček

Přidejte svůj komentář