Ingredience
- 800 g osolený horký zeleninový vývarnebo 1,5 bio zeleninovýho bujónu svařené s vodou
- 200 g rýže Arborio
- 150 ml bílé víno
- 250 g košťál + 4 růžičky brokolice
- 30 g Grana padano sýr
- 30 g máslo
- 3 stroužky česnek
- 1 cibule
- olivový olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Cibuli posekáme nadrobno, česnek prolisujeme, košťál brokolice oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Růžičky rozebereme na malé kousky. Připravíme si vývar a sýr nastrouháme na jemném struhadle. |
2 Hotovo | Při střední teplotě ve vyšší pánvi rozehřejeme trochu oleje. Orestujeme na něm cibuli, ale jen dosklovata. Přihodíme česnek a ještě minutku opékáme. Přisypeme suchou rýži a chvíli opékáme. Zalijeme vínem, promícháme a necháme vydusit. Přilijeme třetinu vývaru, přiklopíme a dusíme. Po chvilce, kdy se tekutina vsákne, přilijeme další část vývaru. Přihodíme pokrájený košťál, přiklopíme a zase vydusíme. Přilijeme zbytek vývaru, promícháme a přiklopíme. Asi po 5 minutách přihodíme brokolicové růžičky, máslo a nastrouhaný sýr. Zamícháme, přiklopíme a ještě asi 5 minut dusíme. V této fázi by měla být rýže připravena tak akorát na skus. |