0 0
Krevety na pánvi se salátem z řapíkatého celeru a jablka

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Krevety
300 g krevety
20 g máslo
1 lžíce olivový olej
chilli vločky
sůl
Salát
4 řapíky řapíkatý celer
1 jablko Granny Smith
citrónová šťáva
Remuláda
80 g majonéza
40 g bílý jogurt
1 lžíce javorový sirup
1 lžíce citrónová šťáva
sůl

Krevety na pánvi se salátem z řapíkatého celeru a jablka

Trendy:
  • Bezlepkové recepty

Pokud použijeme čerstvé krevety, oloupeme je
a odstraníme střívko.

  • 20 min
  • Porcí: 2
  • Snadné

Ingredience

  • Krevety

  • Salát

  • Remuláda

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Jablíčko loupeme a nakrájíme na kostičky. Řapíky omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Pokapeme lehce citrónovou šťávou, aby jablíčka nezhnědla a promícháme.

2
Hotovo

Majonézu smícháme s jogurtem a dochutíme solí, javorovým sirupem a citrónovou šťávou. Remuládou pokapeme salát na talířích.

3
Hotovo

Krevety (tepelně neupravené) necháme volně rozmrazit a osušíme na ubrouscích. Osolíme je, pokapeme citrónovou šťávou a olivovým olejem. Promícháme. V pánvičce rozehřejeme máslo a do rozpáleného vložíme krevety. Restujeme cca minutu a obrátíme. Orestumeme krátce i z druhé strany. Navrstvíme na salát. Můžeme podávat s opečenou bagetkou.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Vláčná bublanina
předchozí
Vláčná bublanina

Přidejte svůj komentář