0 0
Špenátová roláda s lososem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Špenátová roláda s lososem

Trendy:
  • Zdravé recepty
  • 55 min
  • Středně náročné

Ingredience

  • Korpus

  • Náplň

  • Na ozdobení

Postup přípravy

Sdílet

Inspirováno špenátovou roládou od Emco

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Špenát propláchneme vodou a nasypeme do velkého kastrolu. Svaříme asi dva litry vody a vroucí vodou špenát přelijeme. Vařečkou promícháme a vodu slijeme. Špenát necháme vykapat na sítku a když zchladne, tak jej ještě důkladně vyždímáme.

2
Hotovo

Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky promícháme se zakysanou smetanou a trochu osolíme. Vločky rozsekáme v sekáčku na hrubost mouky a smísíme s práškem do pečiva. Z bílků a špetky soli ušleháme polotuhý sníh.

3
Hotovo

Špenát posekáme buď v sekáčku anebo na velkém prkénku nožem. Promícháme se žloutky a vločkami a pak zlehounka stěrkou smísíme s bílky.

4
Hotovo

Plech vyložíme pečícím papírem, který lehce potřeme olejem a těsto na něj rozetřeme po celé ploše. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C a pečeme dozlatova, cca 15 minut. Pak plech vytáhneme, navrch položíme čistý pečící papír, placku otočíme a ten spodní opatrně sloupneme. Spolu s čistým papírem placku zabalíme do tvaru rolády a necháme chvilku stát.

5
Hotovo

Mezitím do nádoby vyklepneme ricottu, přidáme zakysanou smetanu, šlehačku a ochutíme citrónovou šťávou a solí. Směs by měla mít příjemnou chuť. Vyšleháme ponorným šlehačem.

6
Hotovo

Plát rozvineme, potřeme pestem a přes pesto natřeme vrstvu náplně. Přibližně 4-5 vrchovatých lžic si schováme na potření. Plátky uzeného lososa rozkrájíme na 2 cm dílky a poskládáme je po delší straně od kraje ke kraji v několika řádkách. Roládu směrem od sebe zavineme. Zabalíme do pečícího papíru a necháme v lednici hodinu stát.

7
Hotovo

Odleželou roládu potřeme zbylým krémem a posypeme nahrubo posekanými pikantními oříšky a ozdobíme petrželkou. Krájíme ostrým nožem na plátky.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Zeleninový salát s tuňákem
další
Linecké velikonoční koláčky
předchozí
Zeleninový salát s tuňákem
další
Linecké velikonoční koláčky

Přidejte svůj komentář