0 0
Litý rybízový koláč

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Litý rybízový koláč

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

40 bobulek rybízu pokryje denní dávku vitamínu C.

  • 50 min
  • Snadné

Ingredience

  • Drobenka

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Rybíz opláchneme, scedíme a zbavíme stopek. Necháme okapat.

2
Hotovo

Povolené máslo propracujeme s moukou a cukrem s vanilkou, až nám vznikne žmolenka.

3
Hotovo

Rozehřejeme troubu na 180 st. C (pekla jsem na horkovzduch).

4
Hotovo

Vejce metličkou rozšleháme se špetkou soli a cukrem. Vlijeme olej a mléko, prošleháme a pak přisypeme suché ingredience. Smísíme dohromady. Těsto vlijeme do koláčové formy vyložené pečícím papírem anebo vymazané máslem a vysypané hrubou moukou.

5
Hotovo

Na těsto rozprostřeme vydatnou dávku ovoce a posypeme drobenkou. Pečeme cca 35 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Club sandwich
další
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem
předchozí
Club sandwich
další
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Přidejte svůj komentář