0 0
Rajčatový salát se sýrem a zakysanou smetanou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Rajčatový salát se sýrem a zakysanou smetanou

Postup přípravy

Sdílet

Na 3 porce budeme potřebovat:

  • 6 rajčat
  • 1 větší lahůdková cibulka
  • 100 g tvrdého sýru vcelku (eidam, madeland, gouda)
  • 2 vrchovaté lžíce zakysané smetany
  • 1 lžička třtinového cukru
  • špetka soli
  • 1 lžička plnotučné hořčice
  • hrst čerstvé bazalky
  • rukola

Postup:

Rajčata omyjeme, vykrojíme bubáky a nakrájíme na dílky. Přidáme na kousky nakrájenou cibulku a na kostičky nakrájený sýr. Ze zakysanky, cukru, soli a hořčice umícháme zálivku a nalijeme na rajčata. Přidáme natrhané lístky bazalky, promícháme a na talířích navrstvíme na hnízda z rukoly.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Tofu po čínsku s jasmínovou rýží
další
Vločkové sušenky s kokosem
předchozí
Tofu po čínsku s jasmínovou rýží
další
Vločkové sušenky s kokosem

Přidejte svůj komentář