0 0
Rajčatový salát se sýrem a zakysanou smetanou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Rajčatový salát se sýrem a zakysanou smetanou

    Postup přípravy

    Na 3 porce budeme potřebovat:

    • 6 rajčat
    • 1 větší lahůdková cibulka
    • 100 g tvrdého sýru vcelku (eidam, madeland, gouda)
    • 2 vrchovaté lžíce zakysané smetany
    • 1 lžička třtinového cukru
    • špetka soli
    • 1 lžička plnotučné hořčice
    • hrst čerstvé bazalky
    • rukola

    Postup:

    Rajčata omyjeme, vykrojíme bubáky a nakrájíme na dílky. Přidáme na kousky nakrájenou cibulku a na kostičky nakrájený sýr. Ze zakysanky, cukru, soli a hořčice umícháme zálivku a nalijeme na rajčata. Přidáme natrhané lístky bazalky, promícháme a na talířích navrstvíme na hnízda z rukoly.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Tofu po čínsku s jasmínovou rýží
    další
    Vločkové sušenky s kokosem

    Přidejte svůj komentář