0 0
Veganský „uherák“

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

120 g sušená rajčata v oleji
80 g slunečnicová semínka
50 g dýňová semínka
30 g + na obalení konopná semínka
10 g lněné semínko
1 stroužek česnek
1 lžíce sojová omáčka
1 lžíce uzená paprika
1 lžička drcený kmín
libeček

Veganský „uherák“

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Do plavek s chutí
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Konopné semínko má vysoký obsah bílkovin a je tudíž bezvadnou náhražkou masa,
a to nejen pro vegoše :P

  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

V sekáčku nebo mixéru rozmixujeme všechna semínka. Přidáme sušená rajčátka, libeček, prolisovaný česnek a ochutíme kořením. Rozmixujeme na hustou pastu. Pokud je moc suchá, přidáme lžíci oleje z rajčat. Doladíme dle vlastní chuti s přihlédnutím na to, že pravý uherák je chuťově výrazný :)

2
Hotovo

Důkladně promíchanou směs vyklopíme na stůl kuchyňské linky a zpracujeme do tvaru salámku. Když je povrch krásně hladký, nasypeme se na tácek trochu konopných semínek a salámek v nich celý obalíme.

3
Hotovo

Hotový zabalíme do fresh fólie a necháme přes noc odpočinout v lednici.

4
Hotovo

Připraveno exkluzivně pro časopis Zdravé recepty.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Jahodovo-banánová zmrzlina
další
Bílá chřestová polévka

Přidejte svůj komentář