0 0
Žampiónové karbanátky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

600 g žampióny
100 g uvařené ječné kroupy nebo slzovka
cca 30 g jemné vločky
4 stroužky česnek
cca 2 lžíce Hraška na zahušťování
2 lžíce sojová omáčka
1 ks cibule
1 ks rohlík
1 dl mléko
1 ks vejce
1 lžíce majoránka
1 lžička plnotučná hořčice
velká hrst listy červené řepy nebo jiná nať nebo špenát
drcený kmín
čerstvě mletý pepř
sůl
řepkový olej

Žampiónové karbanátky

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Vegetariánské

Divoce rostoucí žampión si troufne sebrat málokdo, ale žampióny z pěstírny si můžeme koupit po celý rok.

  • 45 min
  • Porcí: 5
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Cibuli a česnek nakrájíme na kousky a orestujeme ve velké pánvi na oleji dosklovata. Přisypeme očištěné, drobně nakrájené houby, drcený kmín, pepř a sůl. Když houby zmenší svůj objem a vydusí se veškerá tekutina, párkrát do pánve ponoříme ponorný mixér, abychom pár hub rozmixovali.

2
Hotovo

Přihodíme pokrájené listy červené řepy, zakapeme sojovkou, ochutíme hořčicí. Přidáme i uvařené kroupy nebo slzovku, vejce a v mouce namočený a vymačkaný rohlík. Zahustíme vločkami a Hraškou. Promícháme a tvoříme malé karbanátky, které ještě obalíme v Hrašce.

3
Hotovo

Vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme dozlatova z obou stran.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Banánky v čokoládě
další
Jogurt s chilli oříšky

Přidejte svůj komentář