0 0
Žampiónové karbanátky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
600 g žampióny
100 g uvařené ječné kroupy nebo slzovka
cca 30 g jemné vločky
4 stroužky česnek
cca 2 lžíce Hraška na zahušťování
2 lžíce sojová omáčka
1 ks cibule
1 ks rohlík
1 dl mléko
1 ks vejce
1 lžíce majoránka
1 lžička plnotučná hořčice
velká hrst listy červené řepy nebo jiná nať nebo špenát
drcený kmín
čerstvě mletý pepř
sůl
řepkový olej

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Žampiónové karbanátky

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Vegetariánské

Divoce rostoucí žampión si troufne sebrat málokdo, ale žampióny z pěstírny si můžeme koupit po celý rok.

  • 45 min
  • Porcí: 5
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Cibuli a česnek nakrájíme na kousky a orestujeme ve velké pánvi na oleji dosklovata. Přisypeme očištěné, drobně nakrájené houby, drcený kmín, pepř a sůl. Když houby zmenší svůj objem a vydusí se veškerá tekutina, párkrát do pánve ponoříme ponorný mixér, abychom pár hub rozmixovali.

2
Hotovo

Přihodíme pokrájené listy červené řepy, zakapeme sojovkou, ochutíme hořčicí. Přidáme i uvařené kroupy nebo slzovku, vejce a v mouce namočený a vymačkaný rohlík. Zahustíme vločkami a Hraškou. Promícháme a tvoříme malé karbanátky, které ještě obalíme v Hrašce.

3
Hotovo

Vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme dozlatova z obou stran.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Banánky v čokoládě
další
Jogurt s chilli oříšky
předchozí
Banánky v čokoládě
další
Jogurt s chilli oříšky

Přidejte svůj komentář