0 0
Luxusní cuketový perník s pomerančem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Luxusní cuketový perník s pomerančem

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

Šťávu z nastrouhané cukety nevyléváme. Zapracujeme jí do těsta. Díky ní bude perník úžasně vláčný.

  • 60 min
  • Porcí: 20
  • Snadné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Cuketu nastrouháme na jemném struhadle. Jablko oloupeme, zbavíme jadérek a nastrouháme na hrubém struhadle. Obojí dáme do mísy. Přidáme med, pomerančovou šťávu, olej, marmeládu, vejce, vanilku a sůl. Metličkou prošleháme. Mouku smícháme s vločkami, práškem do pečiva, perníkovým kořením, kakaem a jedlou sodou. Nasypeme do tekuté části, přidáme kandovanou kůru a posekané ořechy a stěrkou smísíme. Už jen nezbytně dlouhou dobu.

2
Hotovo

Pekáček vyložíme pečícím papírem (nebo vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou) a nalijeme do něj těsto. Stěrkou roztáhneme po celé ploše. Vložíme do trouby vyhřáté na 170 st. C a pečeme cca 25-30 minut. Po upečení zkusíme doprostřed zapíchnout špejli. Pokud ji vytáhneme suchou, je hotovo.

3
Hotovo

Vychladlý korpus vyndáme z pekáčku. Shora rozřízneme na dvě části a každou zvlášť pak podélným řezem na půlky (bude se nám tak líp pracovat s korpusem). Vrchní díly sundáme a spodní potřeme marmeládou. Opět přiklopíme.

4
Hotovo

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s kokosovým olejem a nakonec přikápneme šlehačku. Promícháme a ihned potřeme povrch moučníku. Ozdobíme kostičkami kandované kůry.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Dortík z červené řepy a jablíček
další
Jablečná přesnídávka s jeřabinami
předchozí
Dortík z červené řepy a jablíček
další
Jablečná přesnídávka s jeřabinami

Přidejte svůj komentář