• Snědeno.cz
  • Archiv
  • Plněný patizon zapečený v papilotě s omáčkou z pečených rajčat
0 0
Plněný patizon zapečený v papilotě s omáčkou z pečených rajčat

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Plněný patizon zapečený v papilotě s omáčkou z pečených rajčat

    Postup přípravy

    Na 3 porce budeme potřebovat:

    • 1 patizon
    • 50 g slaniny
    • 50 g čedaru
    • 30 g mraženého hrášku
    • 2 stroužky česneku
    • 1 malá cibule
    • 1 malá mrkev
    • 1 vejce
    • kousek červené chilli papričky
    • 1 lžíce sojové omáčky
    • l plná lžička sušeného lahůdkového droždí

    Rajčatová omáčka

    • 3 větší vyzrálá rajčata
    • 3 stroužky česneku
    • hrst bazalky
    • kousek chilli papričky
    • sůl, čerstvě mletý pepř
    • olivový olej

    Postup:

    Patizonu odřízneme čepičku se stopkou a lžící vydlabeme semínka. Na pánvi orestujeme pokrájenou slaninu, přidáme na malé kostičky nakrájenou mrkev a cibuli a pokračujeme v restování. Přidáme česnek a pokrájenou chilli papričku, hrášek, sušené droždí a zakápneme sojovkou. Ještě chvíli zahříváme a stáhneme z ohně. Přidáme polovinu nahrubo nastrouhaného sýru a vejce a promícháme. Směsí naplníme patizon a zbytek sýru nasypeme navrch. Přiklopíme pokličkou.

    Z pečícího papíru ustřihneme čtverec, patizon položíme doprostřed, volné konce přetáhneme přes patizon a zavážeme provázkem. Dáme do trouby vyhřáté na 180 st. C na 40 minut.

    Rajčata nařízneme ostrým nožem do kříže, spaříme vroucí vodou a oloupeme. Bubáky vykrojíme ostrým nožem. Česnek nakrájíme na plátky. Do malé zapékací misky nalijeme trošku olivového oleje, přidáme kousek chilli papričky a oloupaná rajčata. Ty do poloviny nakrojíme ostrým nožem a přidáme i se zapékací miskou na plech k patizonu. Společně dopečeme (rajčata asi 25 minut).

    Hotový patizon vybalíme z papiloty, necháme chvilku vydýchat a nakrájíme na plátky. Rajčata rozdrtíme šťouchadlem na brambory spolu s pokrájenou bazalkou. Podáváme s bagetkou.

    patizon-kolaz

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Salát z grilovaného ananasu
    další
    Makový koláč s jablečným pyré

    Přidejte svůj komentář