0 1
Pečený patizon plněný tempehem s rajčatovou omáčkou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

3 ks střední patizon
50 g čedar
30 g mražený hrášek
4 ks rajčata
3 stroužky česnek
1 ks uzený tempeh
1 ks cibule
čerstvě mletý pepř
olej
Omáčka
5 ks rajčata
4 ks sušená rajčata
3 kuličky nové koření
3 lžíce bílé víno
2 listy bobkový list
1 lžička jablečný ocet
1/2 lžičky cukr
1/2 lžičky kukuřičný škrob
čerstvě mletý pepř
tymián
sůl

Pečený patizon plněný tempehem s rajčatovou omáčkou

Trendy:
  • Vegetariánské

Uzený tempeh je v podstatě takový chutný B komplex. Obsahuje totiž vitamíny
z rodiny B, včetně B12.

  • 70 min
  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

  • Omáčka

Postup přípravy

 

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Cibuli a česnek nasekáme nadrobno a krátce orestujeme na pánvi na troše oleje. Tempeh nastrouháme nebo rozsekáme v elektrickém sekáčku. Přidáme nastrouhaný sýr, hrášek, nakrájená sušená rajčátka, orestovanou cibuli s česnekem, osolíme a okořeníme. Směs by měla mít výraznou chuť, aby se v patizónu neztratila.

2
Hotovo

Patizony omyjeme a ostrým nožem jim odkrojíme horní část se stopkou. Lžičkou vydlabeme dužinu. Pokud je mladá a jemná, můžeme jí část pokrájet do směsi.

3
Hotovo

Patizony lžičkou naplníme a náplň upěchujeme. Přiklopíme vrchní částí se stopkou. Celé pokapeme olejem. Zabalíme je každý zvlášť do pečícího papíru a upečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C doměkka, cca 50 minut.

4
Hotovo

Zatímco se nám pečou patizony, připravíme si omáčku. Na oleji orestujeme cibuli a česnek posekaný na drobné kousky. Když začnou zlátnout, přidáme cukr a víno a vydusíme. Rajčata rozmixujeme na kaši a přilijeme do kastrolu. Přidáme i pokrájená sušená rajčátka, koření, ocet a sůl a povaříme asi 5 minut.

5
Hotovo

Ve sklence rozmícháme trošku škrobu s asi 1 dl vody a přilijeme do kastrolu. Prohřejeme, vyndáme bobkový list, nové koření a omáčku rozmixujeme.

6
Hotovo

Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky revue.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Jednoduchý salát z quinoi
další
Kuřecí kousky v pomerančové marinádě

Přidejte svůj komentář