Ingredience
- 300 g kuřecí prsa
- 200 ml kokosové mléko
- 50 g pražené arašídy
- 2 plné lžíce arašídové máslo
- 2 lžíce sojová omáčka
- 2 lžíce sezamový olejpříp. řepkový
- 2 stroužky česnek
- 1 šalotka
- 1 lžička třtinový cukr
- 1 lžička strouhaný zázvor
- dle chuti chilli koření
- dle chuti citrónová šťáva
- čerstvý koriandr
- sůl
Příloha
- 160 g jasmínová rýže
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Kuřecí prsa očistíme od blanek a tučných částí a nakrájíme na kousky. Šalotku a česnek posekáme. Rýži propláchneme několikrát čistou vodou a nakonec slijeme, doplníme jeden a půl násobkem vody čisté, osolíme, přikryjeme pokličkou a uvaříme doměkka. Vaříme nejdřív zprudka a když začne vařit, teplotu snížíme na minimu a dovaříme cca 11 minut. |
2 Hotovo | Do pánve, ideálně nepřilnavé, kápneme sezamový olej a orestujeme na něm dosklovata šalotku s česnekem a třtinovým cukrem. Pak nahrneme ke straně a na volné prostoru krátce osmahneme maso. Přidáme arašídové máslo, zázvor, chilli koření, sojovku a promícháme. Zalijeme kokosovým mlékem a ještě dvě minuty zahřejeme. Dochutíme citrónovou šťávou a přidáme posekaný koriandr. |
3 Hotovo | Podáváme s vařenou jasmínovou rýží a na talířích posypeme arašídy. |