0 0
Špagety se špenátem a pestem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Špagety se špenátem a pestem

Bazalka nejen dobře chutná, ale také zklidňuje podrážděné nervy. To je k nezaplacení.

  • 15 min
  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Připravíme si horký osolený vývar anebo svaříme 1 bujón s vodou. Česnek oloupeme, rozdrtíme plochou nože a nasekáme. Ve vyšší pánvi (ideálně nepřilnavé) rozehřejeme olej a orestujeme na něm česnek do lehounce zlatavé barvy. Pak přilijeme vývar a šlehačku, přivedeme k varu, přidáme špagety, mícháme dokud nezměknou a zaklopíme pokličkou. Vaříme je mírným varem dle návodu na sáčku, obvykle 8-9 minut. Prostě tak, aby byly pevné na skus.

2
Hotovo

Minutu před dovařením přidáme na kolečka nakrájenou cibulku a posekaný špenát. Promícháme, opepříme a přidáme pesto. Už jen pár sekund zahříváme a stáhneme z plotny. Rozdělíme na talíře a posypeme parmazánovými hoblinkami.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Cuketové karbanátky
další
Cuketová polévka
předchozí
Cuketové karbanátky
další
Cuketová polévka

Přidejte svůj komentář