0 0
Krémové risotto s lososem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
1400 ml horký osolený zeleninový vývar příp. 2,5 bio zeleninového bujónu svařeného ve vodě
400 g rýže Arborio
250 g losos
150 ml bílé víno
50 ml sýr parmazánového typu
50 ml máslo
4 stroužky česnek
3 snítky tymián
1 cibule
hrst čerstvý špenát
olivový olej
sůl

Krémové risotto s lososem

Trendy:
  • Masožrout
  • Snadné a rychlé recepty
  • Zdravé recepty

Arborio je speciální rýže pro italské risotto. Výborně přijímá chuť ostatních surovin
a po uvaření je krémovitá.

  • 40 min
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Do kastrolu s větším průměrem nalijeme trochu oleje a orestujeme na něm posekanou cibuli a česnek dosklovata. Přisypeme nepropláchnutou rýži a za stálého míchání chvíli opékáme. Poté zalijeme vínem, promícháme, přiklopíme pokličkou a necháme vydusit. Poté přilijeme dvě sběračky vývaru, promícháme, přiklopíme a opět necháme vydusit. Přihodíme opláchnutý tymián, celé větvičky (na závěr je odstraníme). Takto pokračujeme, až bude rýže uvařená "na skus" a krásně krémová. Potom vhodíme pokrájené máslo, posekaný špenát a nastrouhaný sýr. Promícháme a necháme tři minutky odstát.

2
Hotovo

Chviličku před dokončením risotta rozpálíme pánev s trochou oleje. Lososa osolíme, okyselíme citrónovou šťávou a opečeme jej na pánvi nejdřív kůží dolů. Asi 3-4 minutky z každé strany. Z boku vidíme, jestli už losos zesvětlel a je hotový. Vyndáme jej z pánve, odstraníme kůži a maso nakrájíme na kousky. Promícháme s risottem a ihned podáváme. Na talířích můžeme ještě posypat strouhaným sýrem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Třešňová přesnídávka
další
Bavorské klobásky se žampióny
předchozí
Třešňová přesnídávka
další
Bavorské klobásky se žampióny

Přidejte svůj komentář