0 0
Maďarské minikarbanátky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
500 g mleté vepřové maso
1 lžíce sladká paprika
1 lžíce voda
1 lžička chilli omáčka
0,5 cibule menší
sůl
čerstvě mletý pepř
olej
Opečené brambory
6 brambory
sůl
kmín
olej
Zelný salát
250 g bílé hlávkové zelí
5 cherry rajčátka
1 červená paprika tenkostěnná
1 lžíce kvalitní olej
1 lžička jablečný ocet
1 lžička citrónová šťáva
0,5 cibule menší
hladkolistá petrželka
dle chuti cukr
dle chuti sůl
Dip
kečup
chilli omáčka

Maďarské minikarbanátky

Trendy:
  • Masožrout
  • 70 min
  • Porcí: 2
  • Snadné

Ingredience

  • Opečené brambory

  • Zelný salát

  • Dip

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Oloupeme brambory a nakrájíme na měsíčky. Nasypeme na plech, pokapeme olejem, osolíme, okmínujeme. Vložíme do trouby vyhřáté na 190 st. C a pečeme dozlatova, cca 30 minut.

2
Hotovo

Maso vyklopíme do misky, přidáme k němu drobounce pokrájenou cibuli, osolíme, opepříme, zakápneme chilli omáčkou a vodou. Velmi důkladně rukama promačkáme a promísíme. Utvoříme 12 malých tenkých placiček. Rozpálíme pánev, nalijeme na ní trochu oleje (tak, aby byl dno pokryté) a vložíme placičky. Teplotu nastavíme mírně nad střední stupeň. Opečeme z obou stran dozlatova. Trvá to jen chviličku, placičky jsou tenké.

3
Hotovo

Zelí nakrouháme na tenké nudličky a přidáme na proužky nakrájenou cibuli. Přelijeme vroucí vodou, necháme minutu stát a slijeme. Prolijeme studenou vodou a opět slijeme a necháme okapat. Zelí osolíme a rukou promneme. Nudličky změknout. Pak přisypeme trošičku cukru, zakápneme olejem, jablečným octem a citrónovu šťávou. Zasypeme posekanou petrželkou. Promícháme.

4
Hotovo

Do kečupu nalijeme chilli omáčku dle chuti a podáváme ke karbanátkům.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Telecí steak
další
Kynutý závin s mákem a tvarohem
předchozí
Telecí steak
další
Kynutý závin s mákem a tvarohem

Přidejte svůj komentář