Ingredience
- 500 g mleté vepřové maso
- 1 lžíce sladká paprika
- 1 lžíce voda
- 1 lžička chilli omáčka
- 0,5 cibulemenší
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- olej
Opečené brambory
- 6 brambory
- sůl
- kmín
- olej
Zelný salát
- 250 g bílé hlávkové zelí
- 5 cherry rajčátka
- 1 červená paprika tenkostěnná
- 1 lžíce kvalitní olej
- 1 lžička jablečný ocet
- 1 lžička citrónová šťáva
- 0,5 cibulemenší
- hladkolistá petrželka
- dle chuti cukr
- dle chuti sůl
Dip
- kečup
- chilli omáčka
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Oloupeme brambory a nakrájíme na měsíčky. Nasypeme na plech, pokapeme olejem, osolíme, okmínujeme. Vložíme do trouby vyhřáté na 190 st. C a pečeme dozlatova, cca 30 minut. |
2 Hotovo | Maso vyklopíme do misky, přidáme k němu drobounce pokrájenou cibuli, osolíme, opepříme, zakápneme chilli omáčkou a vodou. Velmi důkladně rukama promačkáme a promísíme. Utvoříme 12 malých tenkých placiček. Rozpálíme pánev, nalijeme na ní trochu oleje (tak, aby byl dno pokryté) a vložíme placičky. Teplotu nastavíme mírně nad střední stupeň. Opečeme z obou stran dozlatova. Trvá to jen chviličku, placičky jsou tenké. |
3 Hotovo | Zelí nakrouháme na tenké nudličky a přidáme na proužky nakrájenou cibuli. Přelijeme vroucí vodou, necháme minutu stát a slijeme. Prolijeme studenou vodou a opět slijeme a necháme okapat. Zelí osolíme a rukou promneme. Nudličky změknout. Pak přisypeme trošičku cukru, zakápneme olejem, jablečným octem a citrónovu šťávou. Zasypeme posekanou petrželkou. Promícháme. |
4 Hotovo | Do kečupu nalijeme chilli omáčku dle chuti a podáváme ke karbanátkům. |