0 0
Bazalkový krém se sýrovým chipsem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
1000 ml zeleninový vývar nebo 2 zeleninové bio bujóny
100 ml šlehačka
4 brambory
velký svazek čerstvá bazalka
2 stroužky česnek
1 cibule
sůl
olivový olej
A ještě
60 g sýr parmazánového typu

Bazalkový krém se sýrovým chipsem

Trendy:
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Bazalka je bylinka na zklidnění nervů.

  • 30 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Opláchneme a osušíme bazalku. Posekáme ji na menší kusy. Do hrnce nalijeme trochu oleje a orestujeme na něm posekanou cibuli a česnek. Jen tak lehce, dosklovata. Zalijeme osoleným vývarem, přisypeme brambory a uvaříme doměkka, cca 15 minut. Potom stáhneme z plotny, přidáme bazalku a rozmixujeme dohladka. Zjemníme šlehačkou.

2
Hotovo

Zatímco se vaří polévka, nastrouháme sýr na jemném struhadle a vytvoříme z něj placku na plech vyložený pečícím papírem. Vložíme do trouby vyhřáté na 190 st. C a pečeme dozlatova, cca 10 minut. Vytáhmeme z trouby, necháme chvilku zchladnout a pak rozlámeme na kusy.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Domácí šunka z šunkovaru
předchozí
Domácí šunka z šunkovaru

Přidejte svůj komentář