• Snědeno.cz
  • Maso
  • Pečená kachní prsa s červeným zelím a karlovarským knedlíkem
2 1
Pečená kachní prsa s červeným zelím a karlovarským knedlíkem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Maso
4 bez kosti kachní prsa
sůl
kmín
150 ml silný drůbeží vývar
100 ml bílé víno
1 lžička hladká mouka
Červené zelí
0.5 hlávky červené zelí
1 velká červená cibule
1 kyselé jablko
dle chuti jablečný ocet
1 lžička cukr
0.5 lžičky kmín
sůl
olej
Karlovarský knedlík
150 ml mléko
60 g hrubá mouka
40 g máslo
5 rohlík
2 vejce
1 lžíce sůl
hladkolistá petrželka
muškátový oříšek

Pečená kachní prsa s červeným zelím a karlovarským knedlíkem

Trendy:
  • Masožrout
  • Top recepty

Tučné červené kachní maso je oblíbené také v čínské nebo francouzské kuchyni.

  • 75 min
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

  • Maso

  • Červené zelí

  • Karlovarský knedlík

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Kachní prso, pokud je s kostí, ostrým nožem vykostíme a skelet si uschováme na kachní polévku (vývar se následně hodí na naředění omáčky). Kůži nařízneme ostrým nožem podélně a příčně, aby nám vznikly čtverečky. Musíme to provést opatrně, abychom zbytečně neřízli do masa. Osolíme, okmínujeme a necháme odležet.

2
Hotovo

Rohlíky nakrájíme na kostičky a rozložíme po pečícím plechu. Dáme do trouby na cca 15 min okorat při 100 st. C.

3
Hotovo

Mezitím si připravíme zelí. Hlávku přepůlíme, zbavíme košťálu a nakrájíme na tenké proužky. Prosypeme lžičkou soli a dlaněmi důkladně promneme, aby zkřehlo. Nakrájíme na nudličky i cibuli a nasypeme jí do rendlíku na rozehřátou trochu oleje. Zasypeme lžičkou cukru a restujeme. Pak přihodíme zelí, zakapeme několika lžícemi octa a podlijeme trošičkou vody. Dusíme asi 20 minut. V polovině času přidáme nahrubo nastrouhané jablko a dle chuti doladíme - sůl/ocet/cukr.

4
Hotovo

Vrhneme se na knedlíky. Rozehřejeme si máslo, smícháme ho se žloutky a mlékem, solí. Prošleháme vidličkou. Okorané rohlíky nasypeme do misky, přidáme posekanou petrželku a nastrouhaný muškátový oříšek. Zalijeme tekutou směsí a promícháme. Z bílků a špetičky soli vyšleháme tuhý, avšak stále vláčný sníh. Zlehka ho stěrkou promísíme s rohlíky.

5
Hotovo

Na stůl si rozprostřeme fresh fólii, polovinu těsta na ní nandáme, fólii zabalíme a vytvarujeme knedlík. Kraje zatočíme jako bonbón. Stejně zabalíme i zbytek těsta. Ostrým nožem fólii na několika místech propíchneme a vložíme do vroucí vody a vaříme cca 18 minut. V polovině varu knedlíky převrátíme. Hotové vyndáme z fólie, necháme je chviličku vydýchat. Potom je nakrájíme bílou nití.

6
Hotovo

Teď přijde řada na kačenu. Maso nejprve vložíme kůží dolů na studenou pánev a při 3/4 výkonu plotýnky zahříváme. Opékáme přibližně 8 minut, až kůže pustí tuk a zezlátne. Pak maso otočíme a opékáme 6 minut z druhé strany. Mezitím si na 150 st. C rozehřejeme troubu s malým prázdným pekáčkem. Opečená prsa do něj přendáme a vložíme do trouby. Do výpeku v pánvi nalijeme bílé víno a až vysyčí, zasypeme troškou hladké mouky. Necháme malinko opéct a pak zalijeme teplým vývarem. Pomocí metličky rozpustíme mouku a pár minutek provaříme. Nakonec stáhneme z plotny a vložíme rozpustit kostičku másla. Maso do pekáčku pustí trochu šťávy, kterou vlijeme do pánve. Maso nakrájíme na plátky.

7
Hotovo

Vylovíme knedlíky, na tácek, odstraníme fólii, knedlíky necháme cca 2 minutky vydýchat a pak je nakrájíme bílou nití na plátky.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Slaný dort z domácího toustového chleba
předchozí
Slaný dort z domácího toustového chleba

Přidejte svůj komentář