0 0
Vídeňská roštěná

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Roštěnky
3 plátky nízký roštěnec
400 ml hovězí vývar nebo jiný, příp. 1 gelový bujón svařený ve vodě
3 lžíce rajčatový protlak
40 ml bílé víno
30 g máslo
30 g sádlo
1 cibule
1 lžíce hladká mouka
čerstvě mletý pepř
sůl
Rýže
1 hrnek rýže
1,5 hrnek voda
sůl
A ještě
1 cibule
1 mrkev
3 lžíce hladká mouka
olej

Vídeňská roštěná

Trendy:
  • Masožrout

Pokud pořídíte vyzrálé maso, úprava bude minutková.

  • 130 min
  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

  • Roštěnky

  • Rýže

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Maso očistíme a po okrajích nařízneme, aby se nám při pečení nekroutilo. Naklepeme paličkou a opepříme. V kastrolu rozpálíme sádlo při 3/4 výkonu (aby se nám maso hned nespálilo) a plátky v kastrolu z obou stran opečeme dozlatova.

2
Hotovo

Mezitím si pokrájíme nadrobno cibuli. Když je maso opečené, přendáme jej buď na talíř anebo naskládáme plátky na sebe na okraj kastrolu a na volnou plochu nasypeme cibuli. Zarestujeme dozlatova. Plátkům po chvilkách měníme pořadí, abychom ten spodní nepřipálil. Když je cibule zlatá, přidáme rajský protlak a promícháme. Ještě chvíli restujeme a pak zalijeme vínem. Necháme vydusit.

3
Hotovo

Zaprášíme moukou a zase opékáme. Potom vlijeme teplý vývar a důkladně promícháme. Do kastrolu rozložíme plátky masa, přiklopíme pokličkou a zvolna dusíme doměkka. Občas zkontrolujeme a promícháme, aby se nám omáčka nepřipalovala. Doba přípravy záleží na stáří masa. Může trvat i dvě hodiny. Pokud se tekutina moc vydusí, zase trochu podlijeme vývarem, případně vodou a dál dusíme. Když už je maso měkké, stáhneme z plotny a do hotové omáčky vhodíme studené máslo, které necháme rozpustit. Omáčku krásně vyleští. Pokud se chceme obzvlášť blýsknout, můžeme omáčku ještě přecedit přes cedník.

4
Hotovo

Když už se zdá, že maso bude co nevidět hotové, připravíme rýži. Několikrát jí propláchneme vodou, pak doplníme jeden a půl násobkem vody čisté, osolíme, přiklopíme pokličkou a přivedeme k varu. Žár snížíme na minimum a zvolna vaříme do změknutí, celkem to bude 12 minut.

5
Hotovo

A taky usmažíme cibulku s mrkví. Do menšího kastrůlku nalijeme vyšší vrstvu oleje a zahřejeme (na 3/4 výkonu). Cibuli a mrkev oloupeme, cibuli pokrájíme příčně na plátky a rozdělíme na kolečka. Dobře se to dělá v mističce s hladkou moukou. Obalené oklepeme od přebytečné mouky a vkládáme do rozpáleného oleje. Osmažíme dozlatova a necháme okapat na ubrousku.

6
Hotovo

Mrkev naškrábeme škrabkou na julienne, rovněž "protáhneme" moukou a taky usmažíme v oleji dokřupava.

7
Hotovo

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Jablečný perník s ovesnými vločkami
další
Linecký jablečný koláč
předchozí
Jablečný perník s ovesnými vločkami
další
Linecký jablečný koláč

Přidejte svůj komentář