0 0
Borůvkový kynutý koláč na plech

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Těsto
260 g hladká mouka
100 ml mléko
50 g cukr krupice
40 g máslo
15 g droždí
1 žloutek
1 lžička olej
větší špetka sůl
Drobenka
50 g cukr krupice
50 g máslo
80 g polohrubá mouka
A ještě
1000 g borůvky

Borůvkový kynutý koláč na plech

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

Borůvky patří mezi nejzdravější ovoce. Obsahem mnoha vitamínů a minerálních látek podporuje přirozenou obranu organizmu.

  • 100 min
  • Středně náročné

Ingredience

  • Těsto

  • Drobenka

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Veškeré ingredience si připravíme hodinu předem na kuchyňskou linku, aby se vyrovnala teplota. Máslo rozehřejeme a necháme opět zchladnout, ale aby zůstalo stále tekuté. Mléko potom trošičku přihřejeme na teplotu těla, nasypeme do něj lžičku cukru a rozdrobíme droždí. Necháme vzkypět.

2
Hotovo

Odvážíme mouku, osolíme, osladíme a zalijeme kváskem. Přidáme žloutek, máslo a lžičku oleje. Zpracujeme pružné hladké těsto. Ideálně v kuchyňském robotu. Zakryjeme utěrkou a necháme hodinu nakynout.

3
Hotovo

Připravíme si drobenku z cukru, mouky a pokrájeného másla. Prsty hezky rozemneme, aby se vše propojilo. Eventuelně jí můžeme připravit i v elektrickém sekáčku.

4
Hotovo

Na pomoučeném stole vyválíme těsto na tenkou placku o rozměru nízkého pečícího plechu. Ten vyložíme pečícím papírem a na něj rozválené těsto přeneseme. Po celé ploše rozvrstvíme borůvky a posypeme drobenku.

5
Hotovo

Vložíme do trouby vyhřáté na 170 st. C horkovzduch a pečeme cca 18 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Red Velvet
předchozí
Red Velvet

Přidejte svůj komentář