0 0
Nádivka s brokolicí a žampióny

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
300 g žampióny
250 g osolený zeleninový vývar nebo 1 zeleninový bio bujón svařený s vodou
100 ml šlehačka
100 g brokolice
100 g uzený tempeh
70 g máslo
40 g mandle
30 g sýr parmazánového typu
30 g hrubá mouka
10 cm pórek
4 vejce
3 houska
1 miska kopřiva
čerstvě mletý pepř
muškátový oříšek
sůl
Na vymazání
máslo
hrubá mouka

Nádivka s brokolicí a žampióny

Trendy:
  • Vegetariánské

Sbíráme kopřivy mladé, křehké anebo jen vrchní dvě patra.

  • 65 min
  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

  • Na vymazání

Postup přípravy

Sdílet

Forma 28 x 16 cm.

 

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Housky nakrájíme na kostičky, rozprostřeme po pečícím plechu a vložíme do trouby vyhřáté na 100st. C, aby trochu okoraly. Mezitím očistíme žampióny a nakrájíme je na kousky. Na kousky nakrájíme i pórek. Brokolici rozebereme na malé růžičky a nasypeme je do čtvrtlitru osoleného zeleninového vývaru. Povaříme 4 minuty. Kopřivu několikrát propláchneme čistou vodou, necháme okapat a osušíme v utěrce. Nahrubo jí posekáme nožem. Sýr nastrouháme na jemném struhadle. Polovinu másla rozehřejeme. Mandle nahrubo posekáme. Tempeh nakrájíme na kostičky.

2
Hotovo

Do velké pánve dáme zbytek másla a orestujeme na něm žampióny. Po chvilce přidáme kopřivy a tempeh. Jemně osolíme, opepříme a okořeníme nastrouhaným muškátovým oříškem. Přisypeme pórek, mandle a brokolici. Vše promísíme a ještě chvíli zahříváme.

3
Hotovo

Zcezený vývar, ve kterém jsme vařili brokolici necháme chviličku zchladnout. Pak k němu přilijeme rozpuštěné máslo, šlehačku a 4 žloutky. Metličkou prošleháme. Houstičky přendáme do mísy a nalijeme na vaječnou směs. Zasypeme moukou, promícháme a směs smísíme také s připravenými žampióny a nastrouhaným sýrem.

4
Hotovo

Bílky nalijeme do vyšší nádoby, přidáme špetičku soli a vyšleháme sníh. Stěrkou jej lehce vmícháme do připravené nádivky. Zapékací misku vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Vše do ní rozvrstvíme. Povrch uhladíme a pekáček vložíme do trouby rozpálené na 170 st. C. Pečeme dozlatova, cca 30 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Vaječná tlačenka
další
Máslové matcha sušenky s pistáciemi
předchozí
Vaječná tlačenka
další
Máslové matcha sušenky s pistáciemi

Přidejte svůj komentář