0 0
Fenyklový krém s tortilla chipsy

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

2 ks fenykl
2 ks zeleninový bio bujón
2 lžíce máslo vrchovaté
1 dl šlehačka
1 ks cibule
1 ks petržel
dle chuti citrónová šťáva
Na ozdobení
červená chilli paprička
tortilla chips
olivový olej

Fenyklový krém s tortilla chipsy

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Do plavek s chutí
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Fenykl není jen semínkové koření. Je to taky dost cenná zelenina, která pomáhá s trávením, hubnutím a odkyselením těla.

  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

  • Na ozdobení

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

V kastrolu rozehřejeme máslo a orestujeme na něm cibuli nakrájenou na kostičky. Přilijeme víno a vydusíme. Přidáme na kostičky nakrájenou petržel, a po chvíli také nakrájený fenykl. Promícháme a zalijeme horkou vodou. Přidáme bujónové kostky a vaříme do změknutí zeleniny. Potom polévku rozmixujeme ponorným mixérem, zjemníme šlehačkou a případně dochutíme citrónovou šťávou.

2
Hotovo

Na talířích ozdobíme chipsy, chilli papričkou a pokapeme olivovým olejem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Recept na dobré spaní
další
Marinované kuřecí paličky s bramborovými růžičkami

Přidejte svůj komentář