• Snědeno.cz
  • Maso
  • Jehněčí panenka s dušeným zelím a bramborovými knedlíky
0 0
Jehněčí panenka s dušeným zelím a bramborovými knedlíky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Maso
4 jehněčí panenka
1 malá cibule
1 stroužek česnek
0.5 lžičky hladká mouka
100 ml osolený vývar
pár lístků šalvěj
čerstvě mletý pepř
sůl
olej
Bramborový knedlík
600 g brambory
150 g hrubá mouka
100 g hrubá krupice
1 vejce
1 lžička olej
1 lžička jablečný ocet
sůl
Dušené zelí
1 menší hlávka hlávkové zelí
1 cibule
jablečný ocet
cukr krupice
drcený kmín
hořčičné semínko
sůl
olej

Jehněčí panenka s dušeným zelím a bramborovými knedlíky

Trendy:
  • Masožrout
  • 100 min
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

  • Maso

  • Bramborový knedlík

  • Dušené zelí

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Začneme tím, že si uvaříme brambory téměř doměkka. To znamená, že zapíchnutá špejle bramborou projede, ale trošičku drhne. Vodu slijeme (vychladlou můžeme použít jako hnojivo na vnitřní nebo venkovní kytičky) a brambory necháme zchladnout tak, abychom je udrželi při zpracování v ruce.

2
Hotovo

Mezitím si omyjeme, osušíme a pokrájíme zelí na tenké nudličky. Košťál samozřejmě vyřízneme. Zasypeme lžičkou soli a důkladně rukama promneme. Cibuli nakrájíme na kousky a orestujeme je v kastrolu na oleji. Zasypeme lžičkou cukru a po chvilce přidáme zelí. Zakapeme vydatně octem, pár lžícemi vody a pod pokličkou dusíme doměkka.

3
Hotovo

Teď si dáme vařit osolenou vodu na knedlíky. Nastrouháme najemno brambory. Přidáme k nim mouku, krupici, vejce, olej, ocet a trošku soli. Rychle zpracujeme těsto, uválíme knedlík o průměru cca 6 cm, rozpůlíme na dva a hned vložíme do vroucí vody. Po minutě oddělíme vařečkou ode dna. Vaříme 16 minut. Vylovíme z vody a nakrájíme na plátky bílou nití.

4
Hotovo

Zatímco se vaří knedlíky a dusí zelí, připravíme maso. Panenky odblaníme. Potřeme ze všech stran olejem, osolíme a opepříme. Cibulku s česnekem posekáme nadrobno. Rozpálíme pánev, pak do ní kápneme trochu oleje a maso ze všech stran opečeme dozlatova. Celkem cca 6-7 minut. Zapneme troubu na 90 st. C. Opečené maso zabalíme do alobalu a dáme do trouby na cca 10 minut, na dobu než zkompletujeme jídlo.

5
Hotovo

Do výpeku kápneme ještě trochu oleje a orestujeme na něm cibuli s česnekem do mírně zlatavé barvy. Zasypeme trošičkou mouky, minutku restujeme, přidáme šalvěj a zalijeme vývarem. Necelých 10 minut povaříme. Pak stáhneme z plotny a vhodíme kousek másla. Šťávičku na maso lijeme přes cedník.

6
Hotovo

Vybalíme maso, puštěnou šťávu nalijeme do kastrolu s omáčkou. Maso nakrájíme na plátky.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Velikonoční nádivka s kopřivami a podmáslím
předchozí
Velikonoční nádivka s kopřivami a podmáslím

Přidejte svůj komentář