0 0
Bramborová polévka – bramboračka

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
3 ks brambory
2 hrsti sušené lesní houby
2 stroužky česnek
2 kostky zeleninový bio bujón nebo vývar
1 ks cibule
1 ks petržel
1 malý ks mrkev
kus celer
40 g máslo
2 lžíce hladká mouka příp. Hraška
majoránka
drcený kmín
mletý pepř
petrželka

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Bramborová polévka – bramboračka

Trendy:
  • Maminčiny recepty

Majoránku přidáváme do jídla až před koncem varu. Tak si uchová nejvíc své vůně.

  • 35 min
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Sušené houby namočíme asi na hodinku do čtvrtlitru vlažné vody a pak je v této vodě povaříme cca 15 minut. Třičtvrtě množství másla zpěníme na malé pánvičce a zasypeme moukou. Umícháme světle zlatou jíšku. Zeleninu omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na malé kousky. Brambory také oloupeme a nakrájíme na kostky.

2
Hotovo

V kastrolu rozpustíme zbytek másla a orestujeme na něm pokrájenou cibuli. Přidáme nadrobno nakrájenou zeleninu, kmín, pepř a ještě chvíli restujeme. Zalijeme litrem horké vody a přidáme i brambory nakrájené na kostičky, bujóny a povařené houby. Vše společně povaříme ještě asi 15 minut. Poté svižně vmícháme zchladlou jíšku, prolisovaný česnek, majoránku a už jen chvilku povaříme. Petrželku nasekáme nadrobno a nasypeme do hotové polévky.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
FlapJack arašídové koláčky
další
Hovězí ragú s fenyklem
předchozí
FlapJack arašídové koláčky
další
Hovězí ragú s fenyklem

Přidejte svůj komentář