Ingredience
- 200 g kokosové mléko
- 100 g cizrna konzerva
- 50 g mražený hrášek
- 30 g slané arašídy
- 5 lžic sojová omáčka
- 3 stroužky česnek
- 2 rajče
- 2 mrkev
- 2 jarní cibulka
- 2 lžíce červená kari pasta
- 2 cm zázvor
- 1 košťál brokolice
- 0,5 květák
- olej
- čerstvý koriandr
Příloha
- 1 hrnek jasmínová rýže
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Nejdřív si omyjeme a připravíme všechnu zeleninu. Oškrábeme mrkev a nakrájíme na půlkolečka, na silnější šikmé plátky nakrájíme cibulku, oloupeme brokolicový košťál a nakrájíme na silnější nudličky. Česnek oloupeme, rozdrtíme plochou nože a posekáme. Lisem na česnek prolisujeme oloupaný zázvor. Rajčata spaříme ve vroucí vodě, oloupeme, zbavíme semínek a pokrájíme. Květák rozebereme na menší růžičky. |
2 Hotovo | Když máme vše připraveno, dáme vařit rýži. Několikrát jí propláchneme studenou vodou, poté doplníme jeden a půl násobkem vody čisté, osolíme, přiklopíme pokličkou a přivedeme k varu. Pak teplotu snížíme a zvolna vaříme cca 12 minut. |
3 Hotovo | A hned začneme připravovat kari. Do vyšší pánve nalijeme olej a rozpálíme. Vhodíme česnek, zázvor a když se rozvoní, přidáme kari pastu. Rozmícháme a přihodíme mrkev. Za chvilku brokolici a dvě minutky restujeme. Přidáme rajčata, cizrnu a zalijeme kokosovým mlékem. Přivedeme k varu a po cca 4 minutách přisypeme cibulku. Ochutíme sojovkou a případně dosolíme. Stáhneme z plotny. |
4 Hotovo | Na talířích ozdobíme posekanými arašídy a posekaným koriandrem. |