Ingredience
- 200 g bílá chlazená ryba
- cca 20 g jemné ovesné vločky
- 1 vejce
- 1 jarní cibulka
- mletý kmín
- citrónová šťáva
- chilli vločky
- sůl
- na smažení řepkový olej
Pyré
- 350 g květák
- 300 ml osolený zeleninový vývarnebo 1 zeleninový bio bujón
- 2 lžíce máslo
- 1 lžíce šlehačka
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Rybu a vločky dáme do elektrického sekáčku a rozdrtíme (pokud byste použili rybu mraženou, nechte jí zcela rozmrazit a důkladně osušte). Potom smícháme s vejcem, pokrájenou cibulkou, kořením, solí a troškou citrónové šťávy. Z připravené hmoty utvoříme 4 karbanátky a osmažíme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. |
2 Hotovo | Květák očistíme, rozebereme na malé růžičky a uvaříme ve vývaru doměkka, cca 15 minut. Potom zcedíme a necháme okapat. Přidáme změklé máslo a šlehačku a rozmixujeme. |