0 0
Červená neloupaná čočka se ztraceným vejcem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Červená neloupaná čočka se ztraceným vejcem

Postup přípravy

Sdílet

Jeden z mých „obědových“ receptů, takže jedna porce. Mužská část rodiny nevyhledává čočku, ale já jí mám moc ráda, takže si jí dělávám k obědu. Toto je odlehčený recept a navíc z červené čočky, takže je hotovo jedna dvě.

  • šálek neloupané červené čočky
  • 1 vrchovatá lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • sůl, pepř, špetka cukru
  • citronová šťáva
  • 1 čerstvé vejce
  • ocet
  • kyselá okurka

Čočku přebereme, propláchneme chladnou vodou a na dvě hodiny namočíme. Potom vodu vyměníme a uvaříme doměkka, což trvá cca 20 minut.

Mezitím si v malém kastrůlku rozehřejeme máslo s trochou soli, přidáme mouku a umícháme světlou jíšku. Když je čočka hotová (mělo by tam zůstat trošku vody), vmícháme do ní jíšku a provaříme. Dochutíme solí, pepřem, citronem a případně trošičkou cukru.

Ve větším kastrolu přivedeme k varu vodu s trochou octa a soli. Vejce vyklepneme do malého šálku, lžící uděláme uprostřed vroucí vody rychlý vír a vejce do něj pomalu vyklopíme. Vaříme dvě a půl minuty a vyndáme.

 

 

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Šneci z listového těsta
další
Bedlové škvarky
předchozí
Šneci z listového těsta
další
Bedlové škvarky

Přidejte svůj komentář