0 0
Dýňová polévka s pomerančem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Dýňová polévka s pomerančem

    Postup přípravy

    Na 4 porce budeme potřebovat:

    • 1 malá dýně hokaidó nebo část větší dýně
    • 1 cibule
    • 1/2 lžičky sušeného zázvoru
    • pepř, sůl
    • 1 kostka zeleninového bio bujónu
    • 1 pomeranč
    • trošička másla
    • dýňová semínka
    • dýňový olej na ozdobu a dochucení
    • 1,3 l vody
    • olej

    Postup:

    V hrnci rozehřejeme olej a orestujeme na něm pokrájenou cibuli. Dýni rozkrájíme na kostičky (hokaidó se neloupe) a přidáme do hrnce na cibuli posypeme kořením a solí, zamícháme a zalijeme teplou vodou. Přidáme bujonovou kostku, přikryjeme pokličkou a vaříme. Trvá to jen 10-15 minut. Mezitím si nasucho na pánvi opražíme dýňová semínka. Polévku rozmixujeme ponorným mixérem a dochutíme. Z pomeranče ukrojíme dva plátky, které použijeme na zdobení a zbytek vymačkáme do skleničky. Pomerančovou šťávou dochutíme polévku, postupně přiléváme a ochutnáváme.

    Plátky pomeranče překrojíme napůl a opečeme z obou stran na pánvi vytřené máslem. Polévku naservírujeme na talíři posypanou dýňovými semínky, politou troškou dýňového oleje a obloženou opečeným pomerančem.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Perník s čokoládovou polevou
    další
    Špíz s krůtím masem a bylinko-máslovými brambory

    Přidejte svůj komentář