0 0
Hlíva ústřičná se zeleninou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Hlíva ústřičná se zeleninou

    Postup přípravy

    Sdílet

    Na 3 porce budeme potřebovat:

    • 1 cibule
    • 2 stroužky česneku
    • 400 g hlívy ústřičné
    • 1 mrkev
    • 1 stonek řapíkatého celeru
    • 1/3 pórku
    • 0,5 dl smetany
    • sůl, pepř, houbové koření
    • jasmínová rýže

    Postup:

    Rýži propláchneme a uvaříme v 1,5 násobku čisté osolené vody. Mezitím na olivovém oleji zpěníme pokrájenou cibuli a česnek, přidáme na jemná kolečka nakrájenou mrkev, na větší kousky nakrájenou hlívu, celer a pórek. Chvíli opékáme, okořeníme a zalijeme smetanou. Během chviličky se směs zahustí. Podáváme s jasmínovou rýží nebo jinou oblíbenou přílohou.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

    předchozí
    Hovězí plátky s marmeládou z červené cibule
    další
    Zapečené sýrové chlebíčky
    předchozí
    Hovězí plátky s marmeládou z červené cibule
    další
    Zapečené sýrové chlebíčky

    Přidejte svůj komentář