0 0
Krůtí nudličky s pečenými brambory

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Krůtí nudličky s pečenými brambory

    Postup přípravy

    Sdílet
    • 6 středních brambor
    • 500 g krůtího prsa
    • 1 cibule
    • balíček čerstvých fazolek nebo 1/2 sáčku mražených
    • 2 stroužky česneku
    • sůl, hrubě mletý pepř, chilli, kmín
    • sojová omáčka Shoya
    • 1 lžička Gustinu (kukuřičný škrob)
    • citronová šťáva
    • olej
    • lžíce másla
    • čerstvý tymián

    Krůtí maso nakrájíme na nudličky, mírně osolíme a v misce smícháme s cibulí rozkrájenou na proužky, Gustinem, trochou oleje, troškou citronové šťávy, pepřem, chilli kořením a sojovou omáčkou. Brambory oloupeme, rozkrájíme na měsíčky a namočíme do studené vody. Necháme okapat, osušíme utěrkou, vložíme do mísy, posolíme, okmínujeme, okořeníme tymiánem a pokropíme olejem. Promícháme a dáme na pekáč do rozpálené trouby na 25 minut.

    V té době na pánvi orestujeme maso a v dalším kastrolku připravíme fazole. Pokud použijeme čerstvé, fazole omyjeme, uvaříme 6 minut v osolené vodě a poté necháme okapat. Pokud použijeme zmrazené, pouze je omyjeme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Na pánvi rozehřejeme olej s trochou másla a vyklopíme do něj připravené fazolky. Osolíme, opepříme a opečeme za stálého míchání. Následně přidáme lisovaný česnek a tymián. Ještě chvilku opékáme, aby česnek zezlátnul a dochutíme citronovou šťávou.

     

     

     

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

    předchozí
    Špenátový krém
    další
    Makové muffiny s překvapením
    předchozí
    Špenátový krém
    další
    Makové muffiny s překvapením

    Přidejte svůj komentář