1 0
Jahodová marmeláda s levandulí

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

1 kg jahody
350 g cukr krupice
1 ks Gelfix 3:1
vanilka prášek, dřeň, aroma...
8 stonků květy levandule

Jahodová marmeláda s levandulí

Trendy:
  • 5 a méně!
  • Bezlepkové recepty
  • Maminčiny recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Levandulová kráska přišla ke svému jménu z latinského "lavare" mýt se.
Mimo jiné je to významná medonosná rostlinka.

  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Omyté jahody nasypeme do kastrolu. Položíme na sporák a velmi zvolna zahříváme. Gelfix promícháme se dvěma lžícemi z odváženého cukru a vsypeme do jahod. Ponorným mixérem rozmixujeme. Přidáme zbylý cukr a natrhaná kvítka levandule a 5 minut vaříme.

2
Hotovo

Ještě horkou marmeládu přelijeme do vyvařených skleniček (ve vroucí vodě vyvaříme skleničky, víčka i všechny věci, které přijdou s marmeládou do styku). Hrany sklenek otřeme čistou utěrkou, kterou trochu namočíme v převařené vodě a pak osušíme zbytkem utěrky do sucha. Víčka také. Zavíčkujeme a marmeládu otočíme na pár minut vzhůru nohama.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Jablečný koláč s vůní perníku
další
Vegetariánské španělské ptáčky z tempehu

Přidejte svůj komentář