0 0
Mandarinkové tiramisu

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Mandarinkové tiramisu

    Postup přípravy

    Tento dezert je úžasně osvěžující, lehce sladký a naprosto lahodný. Je lepší jej udělat den předem, aby se rozležel.

    • 500 g mascarpone
    • 300 g zakysané smetany
    • 2 plechovky mandarinkového kompotu
    • 1 pomeranč
    • 3 lžičky cukru s vanilkou
    • 1 cukrářské piškoty
    • strouhaný kokos na posypání

    Do pekáčku o rozměru 18 x 28 cm vyložíme polovinu balení cukrářských piškot a vymačkáme na ně trochu šťávy z pomeranče. Mascarpone smícháme se zakysanou smetanou a cukrem a polovinu hmoty rozetřeme na piškoty. Z kompotu slijeme šťávu a mandarinky vyskládáme těsně vedle sebe na krém. Na mandarinky rozložíme zbytek piškot, které opět pokapeme vydatně šťávou z pomeranče a navrch rozetřeme zbytek krému. Pekáčkem párkrát bouchneme o stůl, aby krém protekl mezi piškoty a povrch hustě posypeme strouhaným kokosem. Překryjeme potravinářskou fólii a necháme v lednici několik hodin proležet.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Levandule lékařská
    další
    Fazolové karbanátky s barbecue omáčkou

    Přidejte svůj komentář