0 0
Mandarinkové tiramisu

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Mandarinkové tiramisu

Postup přípravy

Sdílet

Tento dezert je úžasně osvěžující, lehce sladký a naprosto lahodný. Je lepší jej udělat den předem, aby se rozležel.

  • 500 g mascarpone
  • 300 g zakysané smetany
  • 2 plechovky mandarinkového kompotu
  • 1 pomeranč
  • 3 lžičky cukru s vanilkou
  • 1 cukrářské piškoty
  • strouhaný kokos na posypání

Do pekáčku o rozměru 18 x 28 cm vyložíme polovinu balení cukrářských piškot a vymačkáme na ně trochu šťávy z pomeranče. Mascarpone smícháme se zakysanou smetanou a cukrem a polovinu hmoty rozetřeme na piškoty. Z kompotu slijeme šťávu a mandarinky vyskládáme těsně vedle sebe na krém. Na mandarinky rozložíme zbytek piškot, které opět pokapeme vydatně šťávou z pomeranče a navrch rozetřeme zbytek krému. Pekáčkem párkrát bouchneme o stůl, aby krém protekl mezi piškoty a povrch hustě posypeme strouhaným kokosem. Překryjeme potravinářskou fólii a necháme v lednici několik hodin proležet.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Levandule lékařská
další
Fazolové karbanátky s barbecue omáčkou
předchozí
Levandule lékařská
další
Fazolové karbanátky s barbecue omáčkou

Přidejte svůj komentář