0 0
Pohankové lívance s ananasem a smetanovým krémem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
450 ml mléko
150 g pohanková mouka
100 g pohanková celozrnná mouka
2 ks vejce
1 lžíce rum
1/2 sáčku prášek do pečiva
špetka sůl
ananas
A ještě
zakysaná smetana
měkký tvaroh
agáve sirup
kokosové chipsy

Pohankové lívance s ananasem a smetanovým krémem

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Do plavek s chutí
  • Moučníky a sladká jídla
  • Recepty pro děti

Pohanka obsahuje rutin, což z ní činí prima pomocníka při zpěvňování cév.

  • 40 min
  • Porcí: 6
  • Středně náročné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Oloupeme ananas, vykrojíme tuhý střed a celý ananas rozkrájíme na tenké plátky (cca půl centimetrové).

2
Hotovo

Mouku smícháme s práškem do pečiva, solí, žloutky, mlékem a metličkou umícháme. Elektrickým šlehačem ušleháme bílky s pár zrnky soli do pěny. Zlehka vmícháme do těsta.

3
Hotovo

Na pánvičku kápneme trochu oleje a rozehřejeme. Malou naběračkou na pánev lijeme vždy několik hromádek těsta a vmáčkneme do nich po kroužku ananasu. Opečeme z obou stran.
Zakysanou smetanu smícháme s tvarohem a agávovým sirupem. Lívanečky ozdobíme trochou krému, pár kokosovými chipsy a pokapeme sirupem.

4
Hotovo

Připraveno exkluzivně pro časopis Zdravé recepty.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Okurkové kanapky s avokádem a krevetou
další
Parmazánové kapustičky
předchozí
Okurkové kanapky s avokádem a krevetou
další
Parmazánové kapustičky

Přidejte svůj komentář