0 0
Žampióny plněné bylinkovou nádivkou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Žampióny plněné bylinkovou nádivkou

    Postup přípravy

    Sdílet

    Žampióny se dají plnit na tisíc způsobů. Toto je jeden z nich. Jsou jemné a voňavé po bylinkách.

    • 8 větších žampiónů
    • 1 cibule
    • 2 větší stroužky česneku
    • hrst čerstvého oregána
    • hrst petrželky
    • 2 plátky parmské šunky
    • 1 vejce
    • sůl, chilli
    • 1 lžíce sušeného lahůdkového droždí
    • olivový olej
    • plátek ementálu
    • na ozdobení a dochucení sušená rajčata a listový salát

    Na oleji zesklovatíme nakrájenou cibuli, přidáme drcený česnek, chilli a nakrájené nožičky vyndané ze žampiónů. Orestujeme, vložíme nakrájenou šunku, osolíme, dochutíme nakrájenými bylinkami, droždím a vyklepneme vejce. Do zapékací misky rozložíme žampióny, do otvorů po nožičkách naplníme vrchovatě nádivku, přikryjeme volně pečícím papírem a vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C na 15 minut. Poté papír sundáme, na každý žampión dáme kousek ementálu a zapečeme dozlatova ještě asi 10 minut.

    Na talíři obložíme salátovými listy a sušenými rajčaty.

     

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

    předchozí
    Domácí tyčinky
    další
    Makovec s čokoládovou polevou
    předchozí
    Domácí tyčinky
    další
    Makovec s čokoládovou polevou

    Přidejte svůj komentář